Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Clouseau komt naar Clamotte Rock : “Vaderlands muzikaal erfgoed op traditionele Belpop-vrijdagavond”

Clamotte
URL

De jubileumtour waarin Clouseau zijn veertigste verjaardag viert, passeert begin mei in Herenthout.

“We zijn enorm blij om in dit feestjaar van de band als één van de eerste festivals Clouseau op het podium te plaatsen”, klinkt het aan Oosterhoven. Een mooi kerstcadeau voor Herenthout.

Clouseau? Eigenlijk hoeven ze helemaal geen introductie meer bij het grote publiek. Al jarenlang is deze Nederlandstalige band enorm populair in Vlaanderen. “Ondertussen is Clouseau uitgegroeid tot vaderlands muzikaal erfgoed”, laat de organisatie van Clamotte Rock weten.

“Hun oeuvre omvat meerdere ijkpunten van de Nederlandstalige popmuziek die zelfs onze taal hebben beïnvloed - van 'Hoeders van de wet’ via 'Het zit vanbinnen’ tot de unieke uitspraak van 'Nobelprijs’.” 

Met twaalf uitverkochte verjaardagsconcerten in het Sportpaleis op het einde van 2024 toont Clouseau nog maar eens hun populariteit aan. Maar vooraleer ze deze reeks aanvatten trekken Koen en Kris langs verschillende festivals in Vlaanderen. Dus ook Clamotte Rock in Herenthout waar men meer dan tevreden is met het strikken van de band in het begin van die festivalzomer.

“Al vele jaren probeerden we om Clouseau bovenaan de affiche te zetten tijdens onze traditionele Belpop-avond op vrijdag”, gaat het verder. “We zijn dan ook meer dan trots om ze eindelijk te kunnen bekendmaken, als ultieme kerstcadeau voor onze bezoekers. Het belooft alweer een volle festivaltent te worden.” 

Naast Clouseau staan ook The Troggs, bekend van hun hits Wild Thing, With a Girl Like You en Love is All Around op vrijdag op het Herenthoutse podium. “En er zullen de komende weken nog namen toegevoegd worden aan zowel de festivaldagen op vrijdag en zaterdag”, klinkt het bij Clamotte Rock.

“De tickets voor zaterdag verkochtten al enorm goed de voorbije dagen, met de aankondiging van Clouseau verwachten we een ware stormloop op de tickets voor het festival. Laat je dus niet verrassen en wees op tijd voor een inkomticket wil je niet voor een gesloten festivalpoort komen te staan tijdens het festivalweekend op 10 en 11 mei 2024.” 

Met Clouseau en The Troggs op vrijdag, en onder meer Therapy?, Mark With a K ft. MC Chucky, Captain Kaiser en Prins S. en de Geit op zaterdag begint de line-up van Clamotte Rock stilaan vorm te krijgen. “Maar er komen nog bands en dj’s naar het festival. Nog veel meer dan dat we reeds aankondigden. Hou dus zeker onze kanalen op sociale media in de gaten en tel zo mee af naar de start van de festivalzomer.” 

Een combi-ticket voor Clamotte Rock kost je 63 euro, voor vrijdag tel je 35 euro neer en om enkel op zaterdag langs te gaan op de festivalweide aan Oosterhoven in Herenthout betaal je 45 euro. De kaartjes zijn online beschikbaar via de website van het festival of in de lokale krantenwinkels ’t Krantje Herenthout en Dagbladhandel Papyrus in Nijlen. 

Clamotte

Deel dit artikel