U bent hier

Club 51 : boeiende presentatie van Herentalsenaar Maarten De Vleeschouwer 'Materialise'

Herentals | Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen
19.04.2019 - 00.59u
Door: Herman Gezelle

Club Fifty-One Herentals blijft boeiende gastsprekers naar de Keizerstede halen.  Donderdagavond presenteerde BH (Bekende Herentalsenaar) Maarten De Vleeschouwer, Biomedical Engineering Manager, in Link 21 het unieke karakter van wereldbedrijf Materialise uit Leuven.   

‘Materialise ontwikkelt software voor het 3D-printen van objecten, vb. brilmonturen en vervangstukken van machines’, zegt Maarten De Vleeschouwer.

‘Ook de medische sector is een grote markt voor het printen van implantaten, gaande van schedelonderdelen tot heupen, of hulpstukken waarop chirurgen operaties kunnen inoefenen. De derde tak is de eigen 3D-productie voor industriële klanten. 

Materialise is in 1990 opgestart met 2 stichters uit een spin-off van KULeuven. Vandaag tellen we wereldwijd 2.000 medewerkers. Onze hoofdzetel blijft in Leuven.

De focus ligt op de ontwikkeling en het testen van prototypes, engineeringstukken of productieonderdelen, vaak voor de automobielsector, maar ook voor producenten in andere sectoren. Zo werkte Materialise onlangs samen met Adidas voor de ontwikkeling van de eerste 3D-geprinte sportschoen.

In de toekomst komt daar nog de 4D-printer bij met een geheugen dat reageert op temperatuur en straling.'

Sociale doelen Club Fifty-One Herentals 

'Club Fifty-One Herentals steunde in het verleden al heel wat sociale projecten', weet voorzitter Herman Lemmens. 'Begeleid Wonen Herentals vzw, het Olivia Fund, Revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren vzw in Pulderbos, IE Sport, De Dorpel en veel meer. 

Vanavond hadden we ook onze vrienden van Club Fifty-One uit Geel en Mol te gast.  Dat onderstreept onze regionale samenwerking met collega-clubs. Wil je lid worden, dat kan langs info@club51herentals.be.' (gv)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto