De CM-gezondheidswandelingen bestaan 10 jaar en daarom biedt CM regio Mechelen-Turnhout 10 verjaardagacties aan. De festiviteiten nemen de hele maand oktober in beslag en worden afgesloten met een grote wandeling en verjaardagsfeest op 26 oktober in Landschap De Liereman in Oud-Turnhout.

In verschillende gemeenten uit de regio Mechelen-Turnhout komen wandelliefhebbers elke week samen om op een rustig tempo een uurtje te wandelen. “De CM-gezondheidswandelingen zijn een leuke manier om de gezondheid op peil te houden en tegelijk nieuwe sociale contacten te leggen”, zegt wandelliefhebber Lief Verheijen uit Oud-Turnhout.

CM trakteert

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag organiseert CM regio Mechelen-Turnhout een aantal thema- en groepswandelingen. Op 5 oktober vindt de eerste wandeling plaats: een stadswandeling door Antwerpen rond het thema ‘Een stroom van vertrouwen’. Op 19 oktober kunnen wandelaars deelnemen aan een themawandeling. Er is keuze tussen ‘Vensters op het Vennengebied’ in Turnhout, ‘De Groote Oorlog’-wandeling in Lier en de ‘Tijdwandeling’ in Mechelen.

Tijdens het slotfeest op 26 oktober in Oud-Turnhout kunnen wandelaars met een gids de prachtige natuur van de Liereman verkennen. CM trakteert ze ook op een streekdrankje en een namiddag vol animatie. Alle wandelingen en het slotfeest zijn gratis.

“Iedereen is welkom, zowel de vertrouwde gezichten als andere liefhebbers, jong en oud. Inschrijven kan via de website van CM. CM hoopt met deze actie meer mensen aan te zetten om te bewegen. Bovendien wil CM de vertrouwde wandelaars belonen voor hun jarenlange inzet”, legt Wim Van de Perre, educatief medewerker bij CM uit.

Aantal wandelaars blijft stijgen

Het initiatief startte in 2004. CM-kern Baarle-Hertog beet de spits af met de allereerste gezondheidswandeling. Ondertussen zijn er al 28 wandelgroepen, met zo’n 1200 deelnemers en 200 begeleiders. Wekelijks leggen zij 6500 km af.

Meer info:

- www.cm.be