U bent hier

#CMBR - 'Critical Mass Bike Ride' door Herentals

Herentals
27.09.2018 - 20.09u
Door: Herman Gezelle

Het samenwerkingsverband tussen de Boekerij Herentals, de Gekoro Herentals met een K, en met de steun van de jeugddienst Herentals en Chapelle Impérial, organiseert vrijdag de 1e "Critical Mass Bike Ride" in Herentals.

'We verzamelen vrijdag vanaf 17u aan de Chapelle en de start wordt gegeven om 18u', zegt Toon Schorrewegen van Gekoro met een K. 'Tijdens de fietsrit doorheen Herentals van 6km rijden we richting Molekens en eindigen aan het Schalieken om daar aan te sluiten aan het verkiezingsdebat georganiseerd door de jeugddienst.

Met de lokale verkiezingen voor de deur spelen de kanshebbers meer en meer de kaart van een mobiele stad. Een stad waar de verschillende mobilitietsmodi harmonieus samengaan. Wie deze troefkaart op tafel kan leggen, is op weg naar een solo slim. Was het maar zo simpel.

En net daarom organiseert "Gekoro Herentals met een K" samen met enkele leden van de buurtvereniging "De boekerij Herentals" en met steun van de jeugddienst Herentals, een allereerste critical mass bike ride. We willen samen met de lokale beleidsmakers de vinger op de pols leggen en kijken waar de fietser en met uitbreiding de zwakke weggebruiker voor staat als die zichzelf wil verplaatsen doorheen Herentals.

We willen de plaats opeisen van de fietser in het verkeer en dit op een positieve manier.

We willen aantonen dat jezelf verplaatsen met een fiets best wel leuk en efficiënt kan zijn. Voor dit te bereiken willen we al een eerste aanzet geven met een critical mass bike ride.

Daar bovenop gaat onze ludieke fietstocht richting de Molekens over de in de nabije toekomst af te breken brug over het Albertkanaal. Deze oversteek heeft tot doel de brug even onder de aandacht te brengen.

Verdient deze toegangspoort tot het stadscentrum enkel een functionele rol of kan een brug over water ook een deel van de publieke ruimte worden, waar men kan vertoeven en zelfs genieten van het unieke beeld over het Albertkanaal. Het is ondenkbaar dat je als stad zo'n kans onbenut laat', besluit Toon Schorrewegen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto