U bent hier

Coach Sappenberghs en team gebeten om gemist coronaseizoen goed te maken

Geel
08.04.2021 - 16.44u
Door: Lex Verellen

BBC Geel kan volgend seizoen weer rekenen op Stefan Sappenberghs als headcoach in TDM2. De spelerskern blijft grotendeels intact: Yannick Cornelissen, Lander en Willem Kuijt, Niels Xhaët, Michaël Swinnen en Ben Goris zullen volgend seizoen de Geelse clubkleuren verdedigen.

Met de komst van Gilles Deferm (ex-Hasselt) en Matthias Bessems (ex-Turnhout en Ekeren) wordt het vertrek van Bart Van Lommel en Bruce Hendrickx opgevangen.

Voor de overige plaatsen wordt er door coach en club bewust gekozen voor jeugdspelers en spelers van de B ploeg. "De kansen zullen er zijn, aan hen om ze met 2 handen te grijpen" klinkt het bij coach Sappenberghs.

"Dat we onze kern grotendeels kunnen behouden is veelzeggend. Onze spelers en coach zijn gebeten om het verloren seizoen goed te maken. Dat gaat wat geven in 'den Axion' volgend jaar." Aldus voorzitter Koen Geerts.

"Dit is een opsteker na een verloren seizoen en toont de sterke vertrouwensband die wij als club hebben met onze spelers en coach."

Het basketbal dat coach Sappenberghs wil spelen is explosief, veelzijdig en dynamisch. Supporters mogen zich verwachten aan attractief basketbal waarbij de spelers roteren naar verschillende posities op het veld, zonder daarbij in te boeten aan scorend vermogen. Door de stabiele kern, zijn de spelers goed op elkaar ingespeeld.

Kempische jeugd

De samenwerking met Kempen United Basketball werpt haar vruchten af. Jeugdspelers zoals Arne Geerts en Nicolas Helin konden vorig jaar al proeven van enkele minuten in TDM2. Met Renzo Truyens haalt Geel lengte en een all-round speler met heel wat potentieel binnen.

Omkadering

De sportieve ambities van BBC Geel liggen hoog en dat lijkt meer dan terecht als je naar het talent van de spelers kijkt. Het bestuur geeft aan alles in het werk te stellen om de nodige omkadering te voorzien, die nodig is om deze ambities waar te maken.

De club gaat daarom een samenwerking aan met kinesist Yannick Anthonis (Kiné Geel) en NRG fitness om de spelers te begeleiden bij hun fysieke ontwikkeling en blessurepreventie.

imageMeer nieuws

Interesse voor werkbaarheidscheques stijgt

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.08.2021 - 12.53u

Drama voor de Cats! Late driepunter van Japan nekt de Belgen

Internationaal | Nationaal 04.08.2021 - 12.11u

10 bloedstalen bij omwonenden van 3M-fabriek vertonen ongezien hoge PFOS-waarden

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 04.08.2021 - 12.01u

VOC Neteland : 'Kattenvoer gezocht voor egels'

VOC Neteland : 'Kattenvoer gezocht voor egels'
Herenthout | Neteland 04.08.2021 - 11.21u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 04.08.2021 - 09.15u

Save De Dreef Picknick nu zondag

Save De Dreef Picknick nu zondag
Herentals 04.08.2021 - 08.02u

HC Artemis, voorzitter Els : 'Red Lions geven ook onze club positieve vibes'

HC Artemis, voorzitter Els : 'Red Lions geven ook onze club positieve vibes'
Herentals | Internationaal | Nationaal | Neteland 03.08.2021 - 19.54u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto