Luc Vleugels (CD&V) legt dinsdag bij Antwerps gouverneur Cathy Berx de eed af als burgemeester van Heist-op-den-Berg. De coalitie van CD&V, N-VA, PRO Heist, Open Vld en Groen heeft een akkoord over de verdeling van de schepenmandaten en over de "grote lijnen" van het bestuursakkoord, bevestigt Vleugels.

Zo blijft in de provincie Antwerpen alleen Borsbeek nog zonder nieuw gemeentebestuur zitten.Vleugels zal de sjerp slechts drie jaar dragen, waarna de eer te beurt valt aan voormalig doelman Jan Moons (N-VA).

De coalitievorming in Heist-op-den-Berg raakte pas net voor de feestdagen uit het slop, nadat N-VA eerst zonder CD&V een bestuur op de been had proberen te brengen.

PRO Heist haakte zich echter vast aan de christendemocraten, zodat huidig burgemeester Vleugels w eer in beeld kwam. Het eindresultaat is een meerderheid van maar liefst 29 van de 35 zetels in de gemeenteraad.

De verdeling van de schepenmandaten en bijhorende bevoegdheden wordt dinsdag bekendgemaakt en goedgekeurd tijdens de installatievergadering van de gemeenteraad. (Belga)