U bent hier

Coalitie van 5 partijen maakt einde aan Heistse impasse

Heist op den Berg
18.12.2018 - 13.49u
Door: Herman Gezelle

In Heist-op-den-Berg is er ruim 2 maanden na de verkiezingen dan toch een nieuw gemeentebestuur in zicht. Maar liefst vijf partijen hebben er besloten om samen een bestuursakkoord uit te werken: CD&V, N-VA, PRO Heist, Open Vld en Groen. Luc Vleugels (CD&V) behoudt de burgemeesterssjerp, maar na drie jaar neemt Jan Moons (N-VA) het van hem over.

De coalitievorming in Heist-op-den-Berg was de voorbije weken een behoorlijke soep geworden, aangezien verschillende partijen meenden het initiatief te mogen nemen. "De kiezer heeft de kaarten geschud en gedeeld op een manier die het niet meteen gemakkelijk maakte", zegt Moons dinsdag. "We nemen die uitdaging aan en zullen nu de kaarten oprapen om ermee aan de slag te gaan."

Vleugels van zijn kant stelt dat het "geen eenvoudige uitdaging was en is", maar er nu alvast een concrete timing werd afgesproken om met vijf partijen tot een akkoord te komen. "Het is de bedoeling om nog tijdig rond te geraken om op 8 januari met de installatievergadering een college van burgemeester en schepenen aan te duiden", verklaart hij. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto