Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar productidentificatie uit diverse sectoren, nam Codipack uit Olen onlangs een nieuwe volautomatische productielijn om etiketten mee te maken in gebruik.

De specialist in etiketteren en coderen krikt hiermee de productiecapaciteit in het segment labels met 25% op. "Met deze investering breiden we onze etikettenproductie uit van vier naar vijf lijnen", aldus productiemanager Jonas Imberechts.

"We zijn op zoek gegaan naar het nieuwste model in de markt om zo efficiënt mogelijk etiketten te produceren", begint Jonas. "Onze nieuwe machine hoort bij de topmodellen. Manuele bijstellingen zijn verleden tijd, gezien alles gebeurt via een touch display.

Hierdoor weet de machine waar hij de snijmessen moet plaatsen en dit gebeurt dan automatisch zonder extra manuele handeling. Het enige moment dat ze stopt, is als we de moederrol moeten vervangen."

"Afhankelijk van de toepassing stelt Codipack het etiket volledig op maat samen. Niet alleen qua afmetingen, maar ook naar samenstelling van het materiaal zelf en de lijm", vertelt Jonas.

"Etiketten vormen een belangrijk onderdeel in het productieproces van bedrijven. Niet alleen voor etiketten, maar ook voor de nodige software en de juiste hardware om deze te printen en aan te brengen op producten, verpakkingen of paletten, kunnen bedrijven bij Codipack terecht."

"E-commerce, logistiek en distributie zijn groeiende markten en doet de vraag naar etiketten stijgen. Een goed etiket garandeert dat de informatie perfect leesbaar is en blijft", besluit Jonas. "Met deze nieuwe machine kunnen we inspelen op de stijgende markt, zonder dat de wachttijden voor onze klanten oplopen."