U bent hier

Cois Vermeulen Stadslijst : ''k Ben benieuwd hoe lang de CD&V-N-VA-coalitie het uithoudt'

Herentals
18.10.2018 - 01.49u
Door: Herman Gezelle

Nu het politieke stof in Herentals wat gaan liggen is, tijd voor de stichter van de Stadslijst, tandarts Cois Vermeulen. 'Ik ben zeer blij met onze ene zetel, maar eerlijk gezegd, 't hadden er ook 2 mogen zijn', zegt Vermeulen. 'Had Herentals Anders (HA), de N-VA-scheurlijst, niet opgekomen, dan hadden we zeker een tweede zitje binnengehaald.

Opvallend bij de uitslag zondag is ook wel de complete teleurgang van HNM Open Vld.  Dat doet pijn aan m'n hart dat de liberalen volledig verdwijnen van het Hertalse politieke toneel, want ik ben een pure blauwe voor 't leven.

Ook valt op dat N-VA met slechts 139 stemmen meer dan hun uitslag in 2012, kan inbreken in de meerderheid, na een peperdure monstercampagne en een lijsttrekker uit Kasterlee. Het is echter normaal dat partijen (Sp.a /CD&V) die 1 of meerdere legislaturen aan de macht zijn, verlies lijden.

We kregen zondagavond nog een aanbieding om hun krappe meerderheid (15 op 29) met onze zetel te versterken.  CD&V – N-VA bood het voorzitterschap van de gemeenteraad en een zitje in de politieraad aan. Je moet weten dat zo’n voorzitterschap een jarenlange politieke ervaring vereist, 100% kennis van gemeentewet, administratief recht, dossierkennis en véél meer.  Je moet zeker ook vb. iemand hebben die bestuursschool gedaan heeft.

Dat was allemaal onvoldoende voor ons, de coalitie gunt ons weinig eigenlijk. Dus we kiezen voor 6 jaar oppositie.  Intern bekijken we nog of ik de eerste 3 jaar ga zetelen, omdat ik ervaring heb als gemeenteraadslid, en dan Bart Lamers (291 voorkeurstemmen) de laatste 3 jaar als voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen in 2024.

In de tijd toen ik in de gemeenteraad naast Kris Peeters (Groen) in de raadzaal zat, kreeg ik meer en meer respect voor hem.  Het was een heel boeiende tijd, zeker ook met partijgenoot destijds notaris Walter Vanhencxthoven. 

Ik ben heel benieuwd hoe lang de CD&V - N-VA-coalitie het uithoudt’, besluit Cois Vermeulen van Stadslijst. (FVV)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto