De Bobbejaan Memorial Box is een exclusief aandenken aan 9 juni 2018. Die dag eerde Lichtaart Bobbejaan en Josée Schoepen met kunstwerken, muziek en een groot feest op het kersverse Bobbejaan Schoepenplein.

Er bestaan maar 500 exemplaren van het verzamelobject. Elke box bestaat uit een boekje en een USBstick in de vorm van een cowboyhoed. Alles is individueel genummerd en wordt geleverd met een gepersonaliseerde kaart.

Op de USB-stick staat een aftermovie, concerten, interviews, sfeerbeelden van de Bobbejaan Memorial en de videoclip van 'Je me suis souvent demandé' uit 1967.  Foto's van de Bobbejaan Memorial en archiefbeelden van de familie Schoepen wisselen elkaar af.

Artiesten Jan De Smet, Guido Belcanto, Barbara Dex, Sandrine, Firmin Michiels,
Tony en Karin Decap, Roy Aernouts, Jeff Mast en Femke (kleindochter Bobbejaan) en politici Sven Gatz, Ward Kennes, Mies Meeus en Walter Otten vertellen in de Bobbejaan Memorial Box over vroeger.

Bobbejaan 4ever

Ze schetsen een beeld van de grapjas, perfectionist, ondernemer, familieman en speler die Bobbejaan altijd gebleven is. De vijf kinderen Schoepen (Peggy, Jack, Myriam, Tom, Bob) delen dierbare herinneringen aan hun ouders. Ze vertellen over mooie momenten samen.

Hun ouders herdenken is voor hen ook hun overleden collega-artiesten eren.
In het boekje vernoemen ze bijna 50 artiesten die ooit met hun vader en/of moeder samenwerkten.

Ze dragen hen en hun nabestaanden een warm hart toe. Eind 2018 overleed Staf Schoepen, de broer van Bobbejaan die jarenlang mee de tent opbouwde voor het rondreizend circus. Staf en Modest (de geboortenaam van Bobbejaan) waren twee handen op een buik.

Deze box is opgedragen aan Gustaaf 'Stafke' Schoepen (1931-2018).

Inhoud boekje en USB-stick Bobbejaan Memorial Box:

• exclusieve concertopnames Bobbejaan Memorial
• documentaire met interviews
• duiding bij de kunstwerken op het Bobbejaan Schoepenplein
• dierbare herinneringen van zijn kinderen en van collega-muzikanten
• archiefbeelden van de familie Schoepen
• aftermovie
• foto's
• diavoorstelling Bobbejaan Memorial
• videoclip Je me suis souvent demandé uit 1967

Prijs: 49 euro (inclusief levering in België)
Bestellen via info@bobbejaanlegacy.com of www.bobbejaan.be

Quotes uit de Bobbejaan Memorial Box:

Ward Kennes, burgemeester Kasterlee en Vlaams Volksvertegenwoordiger:
"De naam van Bobbejaan Schoepen blijft verbonden met onze gemeente dankzij zijn succesvolle familiepark dat hij bouwde.

En nu ook omdat wij in het hart van Lichtaart een plein naar hem hebben vernoemd: het Bobbejaan Schoepenplein.

We hebben de herinneringen aan Bobbejaan verankerd in het dorpsbeeld met kunstwerken van Michaël Aerts en Kelly Schacht. In het donker lichten aan de
bibliotheek de poëtisch-filosofische woorden 'Je me suis souvent demandé' op.

En vier iconen in het gras vatten krachtig samen hoe Bobbejaan Schoepen in onze herinnering verder leeft: zijn cowboyhoed, Bobbejaanland, een tent en een draaimolen. Zo eren we de artiest, de ondernemer, zijn internationale carrière en de man die vele families een mooie tijd heeft bezorgd."

Monia Warnez, Contemporary Art Curator:
"De kunstwerken van Michaël Aerts en Kelly Schacht gaan in dialoog met elkaar en met het publiek en geven zo de ruimte aan herinnering, dialoog en verbeelding op het Bobbejaan Schoepenplein."

Barbara Dex, zangeres 'Ode aan Bobbejaan' en bewonderaarster:
"Bobbejaan is echt een voorbeeld: de emoties in zijn liedjes, zijn muziekstijl, zijn doorzettingsvermogen. Je voelt in zijn muziek hoe hij geniet van zijn publiek.
Als ik zijn liedjes zing, dan kom ik in zijn magie terecht. Heerlijk om me op die manier opgenomen te voelen in het magische Bobbejaanuniversum."

Walter Otten, ere-burgemeester Kasterlee:
"Wanneer ik samen met Bobbejaan door Bobbejaanland reed in zijn gekend wagentje, dan viel het me op hoe hij alles in de gaten hield. Als hij bijvoorbeeld ergens zwerfvuil ontdekte, achtergelaten door argeloze of slordige bezoekers, dan stapte hij ostentatief uit om het vuil zelf in de vuilnisbak te deponeren. Een klein feit, maar het typeerde hem als perfectionist."

Tony Decap, orgelbouwer en vriend:
"Bobbejaan had veel macht, maar hij misbruikte die niet. Hij wilde gewoon zichzelf zijn. Als hij gelijk had, wilde hij ook gelijk krijgen. Machtsmisbruik stond niet in zijn woordenboek. Ik sta nu zelf aan het hoofd van een bedrijf en ik heb van Bobbejaan geleerd hoe je beter met je medewerkers omgaat."

Guido Belcanto, zanger en muzikant 'Ode aan Bobbejaan' en bewonderaar:
"Wij speelden vroeger als kind ook cowboy en indiaan, maar Bobbejaan is blijven spelen. Als dat geen verwezenlijking is! Dat is het schoonste wat je als mens kan bereiken: het pure van het kind in jezelf bewaren. En dat deed hij."

Roy Aernouts, acteur, zanger en muzikant:
"Het park is in 2004 al verkocht en toch draagt het zijn naam nog. Niks garandeert dat het over 50 jaar nog Bobbejaanland heet. Die liedjes blijven van hem en hopelijk spelen muzikanten ze nog dikwijls op het podium. Sommige van zijn liedjes zijn onsterfelijker dan het park." (pp)