Colombia heeft de Rode Duivels weer uit hun Braziliaanse roes gehaald. Een goal van sluipschutter Falcao en een raket van Ibarbo waren voldoende voor de 0-2-winst in een aangename match. België had ook kansen, maar Fellaini en Mertens trapten op de paal.

Na een aarzelend begin nam België de match in handen. Debutant Thomas Meunier liet zich meteen gelden met een prima actie, Benteke kopte de goeie voorzet maar nipt naast. Een vrijschop van de voor het overige bleke De Bruyne flirtte met de kruising.

Bij de Colombianen zat Falcao stevig in de tang van de Belgische defensie, maar toen de goalgetter zich eens kon losrukken werd het wel ineens gevaarlijk. Mignolet gooide zich goed voor de voeten van de spits.

Onder impuls van de sterke Hazard bleef België de wet dicteren. Het overwicht leverde voor de rust nog wat kansen op, maar voor de doelmond misten de Belgen scherpte. Vooral Benteke verzuimde enkele doelrijpe kansen te verzilveren, al had hij wel een penalty verdiend voor een duw in het strafschopgebied.

Raket van Ibarbo nekt Duivels

België kwam snedig uit de kleedkamer, de goal viel aan de overkant toen Meunier vergat de buitenspelval open te zetten. Falcao schudde - met moeite -Mignolet af en schoof de 0-1 binnen .

De Belgen waren van slag en ontsnapten aan erger. Colombia duwde het gaspedaal even in, maar tot drie keer toe wou de bal er niet in: Muriel schoof de beste kans naast.

Net toen de Duivels zich wat leken te herstellen, zorgde Ibarbo voor het deksel op de neus. De invaller fusilleerde Mignolet met een raket, 0-2.