De Belgische brouwerijen hebben met de 5e editie van de Brussels Beer Challenge 40 medailles binnengehaald. De Amerikaanse brouwers deden wel het nog beter, met opnieuw 45 stuks. De oppergaai, de 'Comac Award', ging dan weer naar de 'Oude Kriek Cuvée René' van Brouwerij Lindemans.

De prijzen van het bierevenement dat begin november plaatsvond in Brussel, werden maandag bekendgemaakt op de Horeca Expo in Gent.

Met de 'Comac Award' werd 'Oude Kriek Cuvée René' gelauwerd als de 'internationale revelatie' van het concours. De vorige edities was de hoofdprijs tweemaal naar een Amerikaanse en éénmaal naar een Britse brouwer gegaan.

Daarnaast haalden de Belgen over 75 verschillende biercategorieën heen veertien keer goud binnen, veertien maal zilver en twaalf keer de bronzen plak.

Lindemans uit Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) nabij Brussel was bij de meest gekroonde brouwers met drie gouden medailles. De kleine Limburgse brouwer Wilderen was goed voor tweemaal goud en Rodenbach en Alken Maes waren bijvoorbeeld elk goed voor een gouden en een zilveren bekroning.

Een 80-tal experts van over heel de wereld proefden begin deze maand meer dan 1.100 bieren, waarvan zowat 250 uit eigen land, een 240-tal uit de VS en zowat 230 uit Italië. (belga)