Op 31 juli van dit jaar sprak de jonge fotografe Selina De Maeyer op een indrukwekkende en heel persoonlijke manier over haar geloof op de preekstoel van de Sint-Waldetrudiskerk. Een getuigenis die de talrijke aanwezigen nog lang zal bijblijven.

Een andere getuigenis die niet onopgemerkt is gebleven maakte ze in 2017 met haar kortfilm "Come and See", een poëtisch verhaal over het mysterie van de eucharistie, waarmee ze de prijs voor de beste kortfilm be­haalde op het filmfestival van het Vaticaan. Heilige Huisjes, de organisator van De Preek­stoel in Herentals, organiseert al meer dan 10 jaar lang projecten op het raak­vlak tussen geloof en cultuur.

De film van Selina De Maeyer vormde dan ook een uitgelezen aanleiding om haar een tweede keer uit te nodi­gen, deze keer om haar film te vertonen en om er over te praten. Met Julien Kerknawi wist Heilige Huisjes een tweede jonge filmmaker aan te trekken die zijn kort­film wil komen voorstellen.

A Broken Man, met Koen De Graeve in de hoofdrol, werd bekroond op het WorldFest in Houston, het festival waar onder andere ook Steven Spielberg, George Lucas, Ang Lee en de Coen brothers werden ontdekt. Ook Julien Kerknawi wordt nu reeds als "hot in Hollywood" bestempeld en kreeg al een contract aangeboden om een langspeelfilm te maken gebaseerd op zijn kortfilm A broken man.

Selina De Maeyer - Come and See: De jonge fotografe Selina De Maeyer maakte met "Come and See" een kortfilm over de aan­trekkingskracht en het mysterie van de eucharistie. In 2017 werd deze bekroond als beste kortfilm op het Mirabile Dictu Filmfestival van het Vaticaan. Vanuit een niet nader bepaalde woonkamer worden we meegenomen door een stille aanwezigheid die lijkt schuil te gaan achter eenvoudige devotieprentjes.

Een jonge be­wo­ner van het huis komt de kamer binnen. Wanneer hij door het raam kijkt, ontluikt in hem een mysterieus verlangen ‐ een soort onuit­gesproken roepstem? In antwoord op deze stille oproep ontsteekt hij een kaarsje en trekt daarmee de grote stad in. Ondanks de geva­ren die een kleine jongen op zijn pad kan tegen­komen, vervolgt hij vastberaden zijn eenzame weg in deze grote, drukke stad. Onderweg wordt op subtiele wijze duidelijk dat iemand hem leidt en vergezelt tot bij het doel van zijn vreemde reis.

Julien Kerknawi – A Broken Man: In zijn kortfilm "A Broken Man" vertelt Julien Kerknawi het verhaal van een Belgische boer, wiens leven tijdens de oorlog volledig door elkaar wordt geschud. De jonge regisseur onderzoekt in zijn film onrecht, wetteloosheid en onmacht in tijden van oorlog.

Met vurige acteerprestaties van Koen De Graeve en Joren Seldeslachts neemt hij je mee op een rit van liefde, verlies, wraak en hoop op een betere toekomst. Volgens Julien leven we in een cynische wereld, geregeerd door angst. Met zijn verhalen probeert hij een inspirerend beeld te schetsen van een hoopvolle toekomst. De film werd bekroond op het WorldFest van Houston, Texas en werd vertoond op het filmfestival van Cannes.

De volledig selfmade regisseur Kerknawi koestert ondertussen ook internationale ambities en is volop bezig met zijn bioscoopdebuut: "The Last Front", waarmee hij een grote epiek met een inter­nationale cast beloot.

maandag 10 december 2018 om 20:00 uur in de bioscoopzaal van Kosh Campus Scheppersstraat, Scheppersstraat 9, 2200 Herentals

Toegangsprijs € 7 ‐ ter plaatse te betalen (geen voorverkoop)

www.heiligehuisjes.be