Vandaag maakte Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) de twee meest verdienstelijke Vlajo Small Business Projects van Antwerpen bekend. Zes laureaten namen het tijdens de provinciale finale tegen elkaar op en stelden hun ingenieuze businessideeën voor aan een deskundige jury. De Antwerpse jury koos voor Comfort Sport Solutions van Thomas More in Geel en Stelo van Universiteit Antwerpen. Beide studententeams strijden op dinsdag 6 mei samen met acht andere finalisten voor de Vlaamse titel.

Comfort Sport Solutions met een elektrisch verwarmde binnenhandschoen

Comfort Sport Solutions bestaat uit vier studenten van de professionele bachelor Elektromechanica en de professionele bachelor Energietechnologie van Thomas More in Geel. Kristof Gielen (Peer), Glenn Van Genechten (Balen), Yves Noppe (Merksem) en Yves Roevens (Westmalle) ontwikkelden “Comfy Gloves”, een verwarmde binnenhandschoen, die een hoger comfort biedt aan sportbeoefenaars. Flexibele verwarmingselementen geïntegreerd in de binnenhandschoen en gevoed door compacte batterijen geven de handen een comfortabele temperatuur tijdens het sporten. De beoogde klanten zijn de recreatieve / vrijetijdssporters en mensen die buiten veel activiteiten doen. “Hun businessplan is diepgaand en onderbouwd. Hun bedrijfje heeft een groot marktpotentieel,” aldus de jury.

Stimulans voor ondernemerschap en talentontwikkeling

Via Vlajo Small Business Projects (SBP) worden proefondernemingen opgestart in hoger onderwijs. Studenten vormen tijdens hun studie een reëel beeld van ondernemerschap en hoe je een eigen zaak uit de grond stampt. Bovenal ontwikkelt Vlajo hun attitude om ondernemend te denken en doen. De Vlajo SBP finale is een boeiend wedstrijdparcours voor ambitieuze teams. Dit academiejaar doen 400 Small Business Projects (ca. 2.500 studenten) mee aan het programma Vlajo Small Business Projects. Ook op andere onderwijsniveaus biedt Vlajo ondernemerschapsprogramma’s aan. (www.vlajo.org)