Bodegas Mauro, één van de allerbeste wijndomeinen van Spanje, was zaterdagavond te gast in De Putten voor de proefavond van Commanderij Kempen.  Trouwe bezoekers van Wijnfocus in Geel weten dat deze wijnen jaarlijks te proeven zijn op Wijnfocus. Deze kwaliteitswijnen mogen niet ontbreken in de kelder van de wijnliefhebber. Het is superklasse en ze hebben een enorm bewaarpotentieel. De meest exclusieve en beste wijnen kregen een 18/20 of hoger van de meer dan 150 aandachtige wijnkenners.

Sympathieke marketing manager Alicia Merino de Diegode van Bodegas Mauro : 'Het was een echt genoegen om hier vanavond onze wijnen te mogen presenteren. De Mauro Godello is een zeer exclusieve wijn die beperkt verkrijgbaar is en meer dan waarschijnlijk door niemand van de commanderij al geproefd werd.  Ik kreeg zoveel felicitaties voor ons heel gamma, dat doet heel veel deugd'.   Nvdr. Muchas gracias Alicia.

'Iedereen vanavond was wild enthousiast,' lacht een fiere Felix Aertgeerts, voorzitter van Commanderij Kempen. 'Nooit gezien, wat een ontdekkingen : de Mauro 2012, Mauro 2013, San Roman 2010, Mauro VS 2004, Mauro VS 2010, Mauro Terreus 2010 en de Mauro Godello 2014.  Allemaal juweeltjes die ieder van ons verrast hebben.  De besprekingen per tafel logen er niet om : Mauro is topklasse!'.

Info Mauro http://www.bodegasmauro.com/

Importeur België  : La Riojana lariojana@telenet.be Hundelgemsesteenweg 533, 9820 Merelbeke - tel: 09-2300650.

Wijnfocus in BEMT Geel : niet te missen wijn-hoogmis

Wijnfocus werd opgericht met als doel de wijn te democratiseren en om de wijnkennis van leden te delen met het publiek. Het is de grootste wijnbeurs van de Kempen.
Op wijnfocus zullen meer dan 300 wijnen van alle belangrijke wijngebieden ter wereld vrijblijvend geproefd en gekocht kunnen worden. Een selectie van de beste wijnhandelaars staat garant voor kwaliteitswijnen.

Het credo van Commanderij Kempen is : 'Koop nooit wijn die je niet zelf geproefd hebt.'

Een tip bij het proeven: proef nooit witte wijnen en rode door elkaar, maar proef eerst de witte wijnen en daarna de rode.

Zaterdag 5 maart van 14 tot 19u
Zondag 6 maart van 12 tot 19u
BEMT, Kleinhoefstraat 6 (naast ring) in Geel.
Toegangsprijs: 8 euro inclusief wijnglas.

Guy Verellen / NNieuws.