U bent hier

Commotie incident pesten met scholieren aan station Geel

Geel
01.11.2020 - 09.25u
Door: Herman Gezelle

Vrijdagnamiddag was er een incident aan het station van Geel dat kadert in een brede en complexe problematiek die start bij pesten en eindigt met strafbare feiten.

Hierbij werd het slachtoffer, een minderjarig meisje, tijdens een pittige discussie van een 6-tal minuten, door andere meisjes gedwongen om heel korte tijd op de knieën te gaan zitten en haar gsm af te geven met de bedoeling om na de gaan of ze geld had verstopt in het hoesje van haar gsm.

Dit alles gebeurde in het bijzijn van een groepje uitdagende en steeds wisselende minderjarige omstaanders, wat voor kortstondig tumult zorgde. Nadien kon zij de bus nemen naar haar woonplaats.

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout ving haar en de familie onmiddellijk op en startte een onderzoek.

De moeder van het slachtoffer zette zaterdag een filmpje van 21 seconden van deze feiten op sociale media. De gezichten van de omstaanders waren hierop onherkenbaar gemaakt. Het filmpje werd massaal gedeeld.

Er werd zeer veel, heftig en emotioneel op gereageerd. Deze reacties berusten heel dikwijls op verkeerde veronderstellingen over de vermeende afkomst van de omstaanders.

De politie voert het verdere onderzoek volgens de regels die van toepassing zijn in een democratische rechtstaat.

Alle betrokkenen zijn gekend zowel in de uitgebreidere problematiek als in dit incident. Het incident werd volledig in beeld gebracht dankzij de bewakingscamera's van de stad Geel die recent in gebruik werden genomen aan het Stationsplein.

De beelden die circuleren op sociale media maken maar een fractie uit van de door ons onderzochte beelden.  Foto archief N./JB

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 22.58u reading time3min

3 Amateur B

Voetbaluitslagen Neteland Kempen

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 18.02u reading time3min

3 Amateur B

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto