U bent hier

Competitie provinciaal voetbal op de helling : 'Leg trainingen in lagere afdelingen meteen stil'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
25.07.2020 - 10.45u
Door: Herman Gezelle

Epidemioloog Pierre Van Damme (UA) zegt in GVA : 'Leg trainingen in lagere afdelingen meteen stil. We moeten het aantal menselijke contacten beperken. Overal. En dus ook in de sport.

Mijn advies: leg dus meteen de trainingen in de provinciale voetbalreeksen stil.'

In aanloop naar de competitiestart in de lagere afdelingen begin september zitten de amateurclubs uit de provinciale voetbalreeksen met de handen in het haar.

Net op het moment dat de coronabesmettingen dramatisch stijgen, zijn de clubs al volop terug aan het trainen, staan er oefen- en bekerwedstrijden op het programma en stijgt dus het aantal intensieve contacten tussen spelers onderling.

Bovendien mogen spelers sinds begin juli ook terug in de kleedkamers en douchen. En is er in onze provinciale reeksen van frequent testen, zoals dat gebeurt in de hogere regionen van ons voetbal, geen sprake.

"We moeten even alles dichtgooien en het aantal menselijke contacten beperken. Dat geldt zeker ook voor de sport.

Contacten tussen spelers en trainers, of spelers onderling of ouders of supporters onderling: het zijn momenten waarop een overdracht van het virus mogelijk is. En dat kunnen we ons niet meer permitteren.

Het is geen twaalf uur, maar vijf na twaalf. Dit past bij de oproep van onze gouverneur om contacten tot het absolute minimum te beperken."

Pierre Van Damme wil de trainingen weer laten hervatten zodra het effect van de deze week ingeroepen maatregelen zichtbaar is in de cijfers. (Bron GVA - Pierre Van Damme (UA).  Foto Nnieuws archief.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto