Wie een compostbak, -vat of een wormenbak wil aanschaffen, moet in het vervolg naar het containerpark in Millegem. Vroeger werden deze verkocht in het magazijn in de Rivierstraat.

Voor een compostbak betaal je 23 euro, een –vat 17 euro en een wormenbak 12,50 euro. Je betaalt ter plaatse.
 
Wie thuis composteert, helpt de afvalberg verminderen. Groente-, fruit- en tuinafval neemt een groot deel van ons huishoudelijk afval in beslag. Verwerk de resten uit je keuken en tuin daarom tot compost. Zo steek je ook een handje toe voor een beter milieu.
 
Compostbak
De compostbak is geschikt voor tuinen met een behoorlijke oppervlakte gazon, wat struiken, een groentetuin, … Je plaatst de bak op een schaduwrijke plaats om uitdroging te voorkomen. Een compostbak kan je best om de twee of drie maanden volledig omzetten. Hou compost levend door goed te mengen en te verluchten.
 
Compostvat
Het compostvat is geschikt voor een kleine tuin (van minder dan 100 of 200 m²) of als je weinig tuinafval hebt. Je deponeert er keukenafval, tuinafval, … in. Je plaatst het best op een zonnige plaats in de tuin, op enkele tegels. De beluchtinggaten in de bodemplaat moet je vrijhouden. Belucht wekelijks je compostvat door met de beluchtingstok het materiaal los te trekken. Zo hou je compost levend.
 
Wormenbak
Als je op een appartement woont of je hebt geen tuin is de wormenbak de ideale manier om je keukenafval te verwerken. Een wormenbak bestaat uit in elkaar schuivende stapelbakken met afsluitbaar deksel. Hij is klein en makkelijk verplaatsbaar. Je brengt gewoon je groente- en fruitafval naar de bak en de wormen (die je er zelf moet insteken) doen de rest. Als de wormenbak goed beheerd wordt, kan hij (zelf binnen) het keukenafval van een klein gezin verwerken zonder geurhinder te veroorzaken. Onderaan heeft de wormenbak een opvangbak voor het vocht dat vrijkomt bij het verteringsproces. Er is een kraantje voorzien om dit vocht af te tappen, zo kan je het gebruiken als vloeibaar plantenvoedsel. Een wormenbak kan niet tegen hoge of lage temperaturen. Plaats hem in de zomer niet in de volle zon en zoek er in de winter een vorstvrij plaatsje voor.