Concert "Advent & Kerst met Telemann" in de Begijnhofkerk Sint-Catharina, Herentals op zondag 11 december om 15u.Blokfluiten, strijkers en koor o.l.v. Jef Dresselaers

Op zondag 11 december om 15u speelt Kamermuziekensemble Luciano in de St.-Catharinakerk op het begijnhof van Herentals. Luciano maakt er zoals gewoonlijk geen traditioneel kerstconcert van.

Oprichter en inspirator Luc Dresselaers gaf nog de aanzet tot dit concert door een bloemlezing samen te stellen met werk van zijn lievelingscomponist, Georg Philipp Telemann. Jef Dresselaers vulde de keuze van zijn broer aan met werk voor koor en orkest. Telemann liet zich door alle aspecten van het leven inspireren.

Geestelijke muziek voor de tijd van het jaar zal dus weerklinken in een psalm, een kerkcantate en liederen. Daarnaast brengt Luciano composities die verwijzen naar het leven van Telemann zelf en naar de fantasiewereld van de Spaanse schrijver Cervantes.

Na het concert is er gelegenheid tot gezellig napraten bij een drankje in het Fundatiehuis. VVK € 8,00 / kassa € 10,00 / -12j. gratis Reserveren: www.lucianokamermuziek.be of telefonisch op 014 216803 - 0472 531978 (tussen 13u en 22u)