U bent hier

Concessiehouder voor De Halle : Kosmo

Geel
16.09.2021 - 08.43u
Door: Herman Gezelle

Op 19 november opent Kosmo haar deuren in het voormalige cultuurcafé De Halle aan de Markt Geel.

De uitbaters zijn dezelfde ondernemers die eerder al pop-up winterbar 't Stadhuis op dezelfde locatie, zomerbar Bar Gul op Sint Dimpna en de Bloemfabriek op Ten Aarde 'uit de grond stampten'.

Met deze concessie gaan ze een langdurig engagement met de stad aan. "Kosmo zal garant staan voor een toegankelijke en unieke horecabeleving", klinkt het bij de uitbaters.

Sinds dit voorjaar was de stad op zoek naar een nieuwe concessiehouder voor de Halle. Er kwamen twee kandidaturen binnen die beoordeeld werden door een jury op het concept, toegankelijkheid, ervaring, creativiteit, originaliteit, rendabiliteit, het financieel plan en de maandelijkse vergoeding.

Beide kandidaturen werden zeer positief onthaald maar de keuze is gevallen op KOMA BV. Het gaat om een contract van drie jaar, dat nog tweemaal met drie jaar verlengd kan worden. De opening is voorzien op vrijdag 19 november.

Toegankelijke en unieke horecabeleving

'Kosmo wil een ambachtelijk, lokaal en uniek aanbod creëren dat steeds divers en kwalitatief blijft en zich vooral richt op de jongere generaties. Op regelmatige basis zullen er laagdrempelige evenementen worden georganiseerd.

Dit kan gaan van spontane feestjes in het café tot thema-avonden en clubnights. Maar je zult er ook terechtkunnen voor een comedy-avond, een optreden of andere culturele voorstellingen.

Daarnaast zal Kosmo zich toespitsen op de toenemende interesse voor 'craftbeers'. Craftbeers zijn bieren die op ambachtelijke wijze worden gebrouwen door kleine onafhankelijke brouwerijen.

Er wordt ook meestal in kleinere hoeveelheden gebrouwen met een grote diversiteit op het gebied van smaak. Kosmo wil extra aandacht besteden aan zowel de brouwers als de liefhebbers ervan.'

Wie is KOMA BV?

'De vennootschap KOMA werd in 2021 opgericht om de Bloemfabriek uit te baten, de Bloemfabriek is een creatieve ontmoetingsplaats met een horecazaak als kloppend hart waar je onder meer kunt winkelen en sporten.

KOMA bestaat enerzijds uit de Geelse ondernemers van BAMAZA die eerder ook al Bar Gul en 't Stadhuis uitbaatten en anderzijds Kollektiv Productions, een jong en dynamisch collectief gespecialiseerd in de productie van events & projecten.'

 

imageMeer nieuws

'Bibliotheek Neteland verwent'

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 14.10.2021 - 11.48u

Serene herdenking voor Korea-soldaat Jan Delen Herentals

Serene herdenking voor Korea-soldaat Jan Delen Herentals
Herentals | Internationaal | Nationaal 14.10.2021 - 10.32u

Kempense Quinten Hermans demonstreert in Amerikaanse slijkstrijd

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 13.10.2021 - 22.33u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto