Hestival komt dichter en dichter. Wij kunnen alvast niet meer wachten! Daarom willen we jullie graag al een voorproefje geven op Concours Hestival!

De finale van Concours Hestival vindt plaats op zaterdag 4 mei 2019 in de Blauwe zaal van Cultuurcentrum Zwaneberg. De deuren openen om 19u30. Vanaf 20 uur laten we vijf schitterende bands op jullie los! Toegang is net als voor Hestival gratis.

Concours Hestival 2019

De Heistse concertorganisatie Trippel-Twieje-Nul stelde ons vorig jaar de vraag of we het zagen zitten om Concours Hestival na 7 jaar nieuw leven in te blazen. Het was echter te kort dag om dit voor Hestival 2018 nog op poten te zetten.

Omdat er ook binnen Hestival het gevoel leefde dat Concours Hestival werd gemist als selectievorm voor jonge/beginnende bands, bundelden we dit voorjaar de
krachten.

Meer dan 160 inzendingen waren er op 6 april 2019, de uiterste inschrijfdatum. Een groot succes dus voor deze eerste editie van Concours Hestival 2.0. Uit de vele inschrijvingen hebben we samen met Trippel-Twieje-Nul vijf groepen geselecteerd.

Elke band brengt een ander genre dat op zich perfect in het Hestival plaatje zouden passen.

De vijf finalisten zijn:
● Bel-Air Belgium
● DK official
● ICTO
● Kolonel Djafaar
● TWOFVCE

De volgorde waarin de groepen aantreden, wordt de avond zelf bepaald aan de hand van een loting.

De jury zal bestaan uit Gert de Bie (Het Voorwoord, De Living, Toekan Records, DJ Easy Bies), Filip de Bot (Penthouse Studio), Manu Morris (Verantwoordelijke programmering Hestival), Frederik Jacobs (Humo, Indiestyle) en Ward Cannaerts (Hoofd Marketing en Communicatie Ancienne Belgique).

Zij zullen bepalen welke groep het laatste plaatsje op de affiche van Hestival krijgt.
Naast de spot op de affiche van Hestival is er ook nog een publieksprijs te winnen. Enkel wie reeds bij aanvang van het eerste optreden aanwezig is, heeft recht op een stemformulier en kan dus mee stemmen voor de publieksprijs.

De avond wordt afgesloten met een DJ-set van DJ Easybies (Gert De Bie), die eveneens in de jury zit.

Line up Hestival 2019

Op zaterdag 24 augustus wordt Hestival 15 jaar! Dat vraagt om een feestje. Om dat feestje compleet te maken, hebben we de voorbije maanden de beste Belgische bands bij elkaar gezocht!

Op de finale van Concours Hestival zullen alle aanwezigen in primeur de VOLLEDIGE LINE-UP te horen krijgen. Na de bekendmaking van de winnaar van Concours Hestival, wordt onze volledige affiche exclusief getoond aan alle aanwezigen.

We nodigen je dan ook graag uit om het Hestival-programma
te ontdekken tijdens de finale van Concours Hestival op zaterdag 4 mei vanaf 19u30 in de Blauwe zaal van Cultuurcentrum Zwaneberg.