U bent hier

Confetti's op Yesterdayland @ Bobbejaanland

Kasterlee | Vlaanderen
16.04.2019 - 02.12u
Door: Herman Gezelle

Je kon er eind jaren 80 niet omheen... New Beat veroverde de discotheken en nogal wat dancings pakten uit met een eigen "dance act". Pionier en mega succesvol was de act van de Confetti's van de gelijknamige discotheek in Brasschaat.

De groep tourde internationaal, verkocht meer dan een miljoen platen en ruim 30 jaar later haalt Yesterdayland nummers als "C in China" en het nog steeds aanstekelijke "This is the sound of C" naar het mooiste retrofeest van het jaar, zaterdag 24 augustus, in pretpark Bobbejaanland.

Confetti's ontstond eerder toevallig toen aan de Belgische producers Serge Ramaekers en Dominic Sas werd gevraagd een publiciteitspot voor discotheek "Confetti's" te maken. "The Sound of C" was geboren en was gemaakt naar de heersende "Underground" stijl van dat moment: de "New Beat", voornamelijk gekenmerkt door zijn traag ritme en zware bassen.

Een zeer specifieke dansstijl ontwikkelde zich in de discotheken op deze muziek en is op de dag van vandaag nog steeds een unicum uit de Belgische dance scene.

"The Sound of C" met zijn meer melodische en commerciële compositie maakte de "New Beat" toegankelijk voor het grote publiek en het werd een grote hit eerst in België (meer dan 100.000 singles verkocht) dan Frankrijk (meer dan 1 miljoen verkochte singles) en de rest van Europa volgde.

Meteen werd een groep gevormd met de lokale, gek bekkende en mimisch bewegende lange ober, genaamd "Peter" van de discotheek "Confetti's" samen met een aantal vrouwelijke bezoekers die de "New Beat" dansstijl onder de knie hadden.

Om het herkenningseffect compleet te maken was het evident dat de groep zelf ook "Confetti's" genoemd werd. De Confetti's staan op de 80s Stage van Yesterdayland.

Eerder van de week werd ook DIAMONDS ON THE ROCKS als naam toegevoegd aan het populaire retrofestival, en dit voor het 70s podium. Nummers als "Sweet Caroline", "Song Sung Blue" en "Cracklin Rosie" gaan erin als koek en na een wervelende passage vorig jaar op het Welkomplein krijgt de band, met flink wat "roots" in de Kempen, een superplek in de line up.

Het beste van Neil Diamond door zowat de beste tributeband van Neil Diamond in de Benelux, aldus het officiële persbericht. Yesterdayland slaagt er beslist in om er op zaterdag 24 augustus een "Hot August Night" van te maken.

Online boek je je tickets via www.yesterdayland.be. Wil je het kaartje lekker in de hand hebben snel je naar Standaard Boekhandel.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto