Bussector boos: "Schooluitstap met volle bus mag niet, rit voor De Lijn met volle bus wél"

Schooluitstappen mogen opnieuw vanaf vandaag. Dat lijkt goed nieuws voor de autocarbedrijven maar het orderboekje van Conny Cars uit Wiekevorst is nog tot en met de Paasvakantie leeg.

Ook andere busbedrijven melden ons die tendens. Scholen haken af omdat er maar één klasbubbel op de bus mag. "Extra bussen inhuren is financieel onmogelijk voor hen", zegt Geert Van Hove van Conny Cars.

Er mag maar één klas in een bus. Als een school met twee klassen op uitstap wil, moet ze twee bussen boeken en dat is financieel niet haalbaar", zegt Geert Vanhove van Conny Cars uit Wiekevorst.

"Op 18 april is er weer overleg met Minister Ben Weyts, we hopen dat er dan versoepelingen komen en dat we dan met twee bubbels op één autocar mogen rijden", zegt Vanhove.

Bovendien voeren sommige autocarbedrijven ondersteunende ritten uit voor de Lijn. Zelf rijdt Conny Cars vijf versterkingsritten. De autocarbedrijven rijden achter de bussen van de Lijn aan richting de school.

Dat betekent dat voor zo'n ondersteunende rit voor De Lijn de autocar vol mag rijden maar wanneer diezelfde autocar voor een schooluitstap rijdt, er maar één klas (met een maximum van 20 leerlingen) mag opstappen.  (VRTNWS)