Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Constructiv, EDUCAM, Volta en Woodwize lanceren Competentiecheck voor KMO's in Vlaanderen

Goed personeel is goud waard. Daarom slaan de sectororganisaties Constructiv, EDUCAM, Volta en Woodwize de handen in elkaar om kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) in Vlaanderen de kans te geven te bloeien.

Samen met de steun van het RRF (Faciliteit voor Herstel en Veerkracht) introduceren zij de Competentiecheck, een innovatief programma dat gericht is op het ontdekken en ontwikkelen van de verborgen krachten van een team.

De technologie evolueert in een razend tempo en creëert nieuwe banen. Oudere generaties blijven soms vasthouden aan vertrouwde werkwijzen. Arbeidskennis van jongeren is niet altijd aangepast aan de bedrijfscontext. Bovendien zijn er nieuwe behoeften op het gebied van mobiliteit en communicatie. Is de bedrijfswereld klaar voor deze veranderingen? Het is belangrijk dat we de competenties en behoeften eerst in kaart brengen.

Met de Competentiecheck kan je zo het volledige potentieel van een bedrijf benutten. In elke sector krijgen 35 KMO's de kans om maar liefst 45 uur persoonlijke begeleiding te ontvangen. Deze begeleiding is volledig gratis en op maat van de sector. 

De begeleider ondersteunt bij het ontwikkelen van een duurzaam personeelsbeleid door een op maat gemaakt plan van aanpak voor de KMO dat aansluit bij de behoeften en ambities. Een versterking van het beleid met beter opgeleide en gemotiveerde werknemers en ook meer tevreden klanten is de eindmeet. Zo maakt de Competentiecheck de bedrijven klaar voor succes in de snel veranderende arbeidsmarkt van de toekomst.

www.decompetentiecheck.be                                                                               www.constructiv.be

 

Deel dit artikel