Vandaag stelde het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg de nieuwe centrummanager voor van de gemeente.

De keuze viel op het consultancybureau CityD-WES dat al talloze jaren ervaring heeft met het opwaarderen van kernen in verschillende steden en gemeenten. De samenwerking loopt tot 2025 en in deze periode zullen zij het aanspreekpunt zijn voor alle economische actoren in de gemeente om zo tot een verbindend en gestroomlijnd citymarketingbeleid te komen.

Versterking handelskern

Vorig jaar ging de gemeente Heist-op-den-Berg op zoek naar een centrummanager die de handelskern nog aantrekkelijker en bruisender moest maken.

Met CityD-WES kozen ze voor een consultancybureau dat al jaren ervaring heeft met de ondersteuning van steden en gemeente alsook van lokale handelaars bij de realisatie van beleids- en investeringsplannen.

In Heist zullen ze het huidige handelsbeleid ondersteunen door het uitwerken en begeleiden van economische maatregelen alsook door het organiseren van events voor en door de lokale handel.

Uitdagingen

Het stimuleren en ondersteunen van de lokale handelaars staat centraal voor het bureau maar ze zullen ook aandacht besteden aan enkele uitdagingen die zich nog stellen in het Heistse handelsbeleid.

Zo zullen zij zich onder meer richten op de groeiende e-commerce, perifere handelsontwikkelingen en lokale mobiliteit om de bereikbaarheid van de handelaars te verhogen.

Verankering

Het gemeentebestuur zal een structuur ontwikkelen waardoor het centrummanagement verankerd kan worden binnen de gemeente zodat er een duidelijk aanspreekpunt is voor de bedrijven.

Het is de bedoeling dat de kernen van alle deelgemeenten ondersteund worden en dat zij allemaal beroep kunnen doen op de expertise van het bureau.

Aan de slag

Eva Van den Brande (Open Vld) die bij de jaarwisseling het stokje overnam van Patrick Feyaerts als schepen van onder meer Citymarketing is blij dat de centrummanager van start kan gaan.

"Onze dienst economie steekt de handen aardig uit de mouwen, maar heeft nood aan ondersteuning. Door beroep te doen op een expertisebureau, dat bovendien reeds vertrouwd is met Heist, kan de centrummanager snel operationeel zijn", aldus Van den Brande.

"De gemeente behoudt hierbij haar regisseursrol en zorgt voor de concrete aansturing van het bureau. We kijken enorm uit naar de samenwerking", sluit de schepen af. Foto Eva Van den Brande/N.