Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker laat weten dat consumenten vanaf nu kunnen kiezen waar ze hun digitale consumptiecheques gebruiken.

Dat bleek voordien niet evident omdat ze op dezelfde kaart worden opgeladen als maaltijdcheques en ecocheques en niet elke handelaar over de technische
optie beschikt om handmatig de keuze te selecteren.

De staatssecretaris brengt daar, dankzij constructief overleg met de sector, verandering in.

Zowel de vorige regering als de huidige regering voerde consumptiecheques in om werkgevers een mogelijkheid te geven om de koopkracht van hun werknemers een boost te geven tijdens de coronapandemie.

Het voorbije half jaar kregen zo'n 1,5 miljoen werknemers zo'n cheque van hun werkgever, goed voor zo'n 461 miljoen aan uitgegeven consumptiecheques.

Technisch worden die digitale consumptiecheques geïntegreerd in het bestaand systeem van kaarten voor maaltijdcheques en ecocheques. En daar bleek het schoentje de laatste tijd te wringen.

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker is tevreden dat er nu een gebruiksvriendelijke oplossing is voor consumenten: 'De consumptiecheques zijn een aanvulling op maaltijdcheques, die zo breed mogelijk moeten kunnen worden gebruikt.'