Het convenant De Groote Oorlog uit Noorderwijk en Morkhoven wijzigt de twee voorstellingen en de tentoonstelling ‘De Groote Oorlog’ die normaal gepland zijn in de sporthal van Noorderwijk op 11 en 12 oktober.  Het wordt  een eenmalige voorstelling op zaterdag 11 oktober om 19.30u in het Parochiecentrum Noorderwijk.

Personen die inschreven voor de voorstelling van zondag 12 oktober om 15.00u  moeten dringend telefoneren naar het nummer 014/266042 (Jef Meir) teneinde hun reservatie te wijzigen of te annuleren. De tentoonstelling is in het Parochiecentrum gratis te bezoeken op zaterdag en zondag tussen 9u en 20u en op maandagvoormiddag tussen 9u en 13u. Het uitvoerig naslagwerk kan je daar kopen voor 15€. Buiten het parochiecentrum zorgt de 82nd 101st Airborne Division vzw voor een sfeervolle omkadering.

Het is de wens van de leden van het convenant om enerzijds met de voorstelling met sketches door de Noorderwijkse Toneelvrienden, zang door Canta Libre,  muziek- en woordkunstenaars en anderzijds de tentoonstelling een belangrijk evocatief spektakel te brengen, ter ere van onze oud-strijders en gesneuvelden uit WOI. (Jos Vermeulen)