U bent hier

Coöperatie Hoogstraten geeft digitaal startschot voor het nieuw seizoen

Kempen regio
01.04.2021 - 10.00u
Door: Lex Verellen

Traditioneel opent Coöperatie Hoogstraten het seizoen op een feestelijke manier. Dit jaar ziet de opening er weliswaar ander uit, maar daarom niet minder feestelijk. Met de digitale versie nemen we alle stakeholders mee in het verhaal van Coöperatie Hoogstraten, het verhaal geschreven door 223 verschillende telers.

We hebben onze klanten uitgenodigd om zich in te schrijven voor onze digitale seizoensstart en hen vooraf een verrassingsdoos ter inspiratie en beleving aan huis of op kantoor bezorgd.

Samen met onze klanten en alle personeelsleden zullen we dit jaar verder vorm geven aan onze 5 kernwaarden: betrokkenheid, verbinding, horizon, groeien en integriteit. De omschakeling naar de kartonnen aardbeibakjes en de nieuwe digitale assistent Care4Growing voor onze telers zijn daar mooie voorbeelden van.

De kartonnen aardbeibakjes hebben een frisse, moderne en duurzame uitstraling. Op elk bakje staat een unieke QR code die de consument kan scannen op de smartphone en zo op onze website rechtstreeks in contact kan komen met de teler van de gekochte aardbeien. In 2020 hebben ongeveer 40.000 consumenten in diverse landen deze code gescand.

De verkoop van de eerste kist Hoogstraten aardbeien ten voordele van een goed doel ging naar de firma Délidis, groothandel in verse groenten, fruit en vlees, aan de prijs van € 500 per 500g. Door de inbreng van Coöperatie Hoogstraten, in naam van de telers, werd de opbrengst verdubbeld.

Eigenaar Wim Peeters is zeer tevreden met de aankoop van deze aardbeien. " Délidis hecht zeer veel belang aan kwaliteit, flexibiliteit en nieuwe producten. In dat opzicht is Coöperatie Hoogstraten een zeer belangrijke leverancier en trouwe partner. We vinden het ook zeer fijn om dit nieuw seizoen te kunnen openen met een prachtige cheque van 8.000 euro voor Het GielsBos."

In het hartje van de Antwerpse Kempen bevindt zich Het GielsBos, zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking en hun familie. Met 600 personeelsleden dragen ze zorg voor ca. 450 cliënten op jaarbasis via woongelegenheid, daginvulling en mobiele begeleiding aan huis.

Pol Vanden Weygaert van Het GielsBos: " We danken Délidis en Coöperatie Hoogstraten ontzettend voor dit mooi bedrag. Het zal benut worden bij de bouw van De Stroom, een inclusief café als centrale ontmoetingsplaats voor mensen met en zonder beperking. Een dikke dikke dankuwel."

Ook onze trotse Hoogstraten aardbeien Ambassadeur Roger van Damme, sterrenchef van het restaurant Het Gebaar, verkozen tot beste patissier ter wereld, was digitaal van de partij met een handig en heerlijk recept voor een botercake met aardbeien en slagroom. De lekkerste start voor een nieuw aardbeienseizoen!

Verder is de seizoensstart het ideale moment om de samenwerking met Danone aan te kondigen. Een samenwerking, lokaal, gezond en coöperatief om Hoogstraten aardbeien verder in de kijker te zetten. De fruityoghurt met verse Belgische melk en met veel zorg geplukte Hoogstraten aardbeien is nu terug te vinden in het winkelrek.

Maar Hoogstraten is zoveel meer dan enkel aardbeien. Hoogstraten telers zijn trendsetter bij het jaarrond telen van de allerlekkerste tomaten met een zeer ruim en inspirerend assortiment en vanaf maart zijn er paprika's en komkommers.

In de zomermaanden kan de Belgische consument genieten van heerlijke Hoogstraten bessen (blauwe bes, framboos, braambes en kiwibes) en kersen.

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 16.10.2021 - 22.39u

Eva De Bleeker : 'We moeten onze kinderen beter beschermen op TikTok'

Eva De Bleeker : 'We moeten onze kinderen beter beschermen op TikTok'
Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.10.2021 - 17.59u

Krantenwinkels vragen wettelijke definitie om komaf te maken met "pseudo-perswinkels"

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.10.2021 - 11.04u

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 16.10.2021 - 00.01u

Capaciteit van windmolens op zee verdriedubbeld: "Ons land is bij koplopers van productie windenergie"

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 15.10.2021 - 21.55u

'Operatie Proper Herenthout'

'Operatie Proper Herenthout'
Herenthout 15.10.2021 - 14.11u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto