Van 13 tot 21 december wordt de opslagloods voor leeggoed op Coöperatie Hoogstraten opnieuw omgetoverd tot examenruimte voor de leerlingen van VITO Hoogstraten.

Net zoals vorig jaar zullen meer dan 500 leerlingen hun examens niet afleggen in hun gewone klaslokaal, maar in een ruime, goed geventileerde loods op de veilingterreinen.

Ondanks de goede vooruitzichten in september staan de scholen ook deze examenperiode voor een enorme uitdaging om te voldoen aan alle veiligheidsmaatregelen in verband met covid-19.

Hans Van Loon (Technisch Directeur VITO Hoogstraten): "Al een hele tijd terug beslisten we om de vraag opnieuw te stellen aan Coöperatie Hoogstraten zodat we een oplossing achter de hand hadden, mocht het nodig zijn.

Helaas laat de huidige coronasituatie geen gewone examens toe, dus zijn we enorm dankbaar dat we nogmaals gebruik kunnen maken van deze locatie. Er is hier niet alleen voldoende afstand en ventilatie, maar ook de nodige rust.

En dat kunnen onze leerlingen en leerkrachten na de ervaring van vorig jaar alleen maar bevestigen. Dit jaar werd zelfs internet voorzien waardoor nu ook digitale examens mogelijk zijn.

De verkeersveiligheid op de terreinen is een belangrijk aandachtspunt, maar samen met de coöperatie proberen we de verschillende verkeersstromen volledig gescheiden te houden."

Ook Coöperatie Hoogstraten is blij met deze samenwerking. Directeur Hans Vanderhallen: "Als één van de grotere werkgevers in de regio willen wij positief bijdragen aan de economische en sociale ontwikkeling van de gemeenschap.

Toen de vraag kwam, hebben we niet lang getwijfeld en alles in het werk gesteld op dit opnieuw mogelijk te maken. Zo werden verpakkingen aan de kant geschoven, access points voor internet geïnstalleerd en verkeersstromen in kaart gebracht.

Deze periode van het jaar is het hier misschien wel rustiger, toch blijft verkeersveiligheid op onze terreinen prioriteit nummer één. Een aparte ingang, nadarhekken, een duidelijk afgescheiden fietsparking en de nodige signalisatie moeten ervoor zorgen dat alles veilig verloopt.

Daarnaast willen wij de studenten graag een hart onder de riem steken in deze stresserende tijden. Met de nodige vitamientjes en enkele handige hulpmiddeltjes gaat dat vast en zeker lukken."

Coöperatie Hoogstraten wenst hen bij deze veel succes', besluiten Dirk Van den Plas en Hans Vanderhallen.