U bent hier

Copa Cabaña Team schenkt €1.000 aan dierenasiel Unco Jerry

Herentals | Neteland | Westerlo
21.01.2017 - 16.59u
Door: Herman Gezelle

Een zomers eet- en drinkevent, een skihutfeestje en een kerstmarkt dat waren de ingrediënten van een geslaagd 2016 voor het Copa Cabaña Team. Het leverde een mooie som op van €1.000 die ze met trots konden overhandigen aan Maria en Harry van dierenasiel Unco Jerry vzw Westerlo.

Dit asiel heeft elk jaar alle steun en verschillende events/activiteiten nodig om te overleven en alle dieren te kunnen verzorgen aangezien ze geen overheidssteun ontvangen. Bovendien was 2016 een bijzonder zwaar jaar volgens de uitbaters Maria en Harry : "We hebben in 2016 meer dan 600 dieren opgevangen en hadden daardoor voor zo'n €85.000 aan dierenartsenkosten terwijl onze dierenartsen voor ons al een minimumtarief werken.

Dit heeft vooral te maken met de nieuwe wet die zegt dat elk kitten steriel moet zijn voor het naar een nieuwe thuis mag. Hierdoor moeten we de kittens ook langer bij ons houden en zo kosten ze ook nog eens meer aan eten en verzorging. Hier geldt echt het motto 'alle beetjes helpen' want we voelen het onmiddellijk in onze portemonnee als er iemand stopt met het doneren van een maandelijkse bijdrage, al is het maar €5, we hebben elke maand elke euro écht nodig.

Daarom zijn we onze vrijwilligers en alle mensen die ons financieel steunen ontzettend dankbaar want zonder hen kan deze vzw niet blijven bestaan."

Wil je het asiel rechtstreeks komen steunen? Kom dan op zondag 19 februari naar de Biehal Oevel waar de jaarlijkse spaghetti dag van Unco Jerry plaatsvindt van 11.30u tot 20u.

Je kan kiezen tussen een gewone of vegetarische spaghetti en er zijn grote (10€) en kleine (8€) porties te verkrijgen. Liefst reserveren (maar niet verplicht) via imke_mertens@hotmail.com.

Copa Cabaña Team is ook aanwezig en ze kunnen ook al verklappen dat ze dit jaar weer zoveel mogelijk acties op poten willen zetten om Unco Jerry te steunen. Het zomerevent zal dit jaar plaatsvinden op 15 juli en discobar De Witte Stilte Ruwe Ronald zal de geweldige openingsact zijn om 13u.  Valerie Vermeulen / NNieuws - foto Agnes Verbelen.

imageMeer nieuws

Winterwandeling voor het Olivia Fund : vertrek #Chapelle Imperial

Herentals 14.12.2018 - 19.49u reading time1min

Wandel mee op zaterdag 22 december voor het Olivia Fund.  Onder begeleiding kan je starten om 18u30, 18u45, 19u00 en 19u15. Vertrek aan Chapelle Imperial – Wolstraat 27 Herentals.

Inschrijving Winterwandeling €10 via hans.horemans@hotmail.com : meldt erbij in welke groep wil u starten, rekeningnummer BE62 9733 5644 8661, gelieve 20 minuten voor startuur aanwezig te zijn, catering is voorzien.

Nieuws uit uw regio

image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto