Projectontwikkelaars Cores Development en Gands hebben tijdens het afgelopen braderijweekend in Heist-op-den-Berg succesvol de  verkoop van ’t Swaenenerf opgestart. Dit nieuwbouwproject, tussen de Eugeen Woutersstraat, de Theofiel De Biestraat en de Neerweg, wordt een combinatie van wonen en winkelen met in totaal 62 appartementen en 14 commerciële ruimtes. In januari 2014 start de bouw, in het voorjaar van 2016 wordt het project opgeleverd.

’t Swaenenerf zal het straatbeeld op de hoek van de Eugeen Woutersstraat, de Theofiel De Biestraat en de Neerweg voorgoed veranderen. Het terrein, dat voordien gebruikt werd als parking en waar heel wat sluikstort werd achtergelaten, zal getransformeerd worden tot een gezellig nieuwbouwproject dat de woonkwaliteit in de omgeving zal verhogen. Projectontwikkelaars Cores Development en Gands starten er immers de bouw van ’t Swaenenerf, een kleinschalig woon- en winkelproject dat bestaat uit 62 appartementen en 14 commerciële ruimtes.

’t Swaenenerf is een combinatie van wonen en winkelen. Langs de Eugeen Wouterstraat zullen acht winkels en twintig appartementen schitteren, langs de Theofiel De Biestraat zes winkels en twaalf appartementen en langs de Neerweg worden twee woonblokken gebouwd: het ene met tweeëntwintig appartementen en het andere met acht.

Antwoord op lokale woonbehoefte

De bevolking in Heist groeit sterk. Elke vier jaar komen er ongeveer 1000 inwoners bij. Uiteraard heeft dit zijn weerslag op de woonmarkt: het overgrote percentage van de toenemende bevolking zoekt een betaalbare stek in de buurt van het centrum van Heist. “’t Swaenenerf komt met andere woorden als geroepen voor kopers die appartement in het centrum zoeken” vertelt Peter Leyssens, gedelegeerd bestuurder van Cores Development. “Gezelligheid, veiligheid en het winkelaanbod in het centrum zijn belangrijke troeven. Heist heeft bovendien een levendig en commercieel centrum met een ruim recreatief en cultureel aanbod en tal van leuke horecazaken. Geen wonder dat meer dan zes op tien Heistenaren niet meer weg wil uit hun gemeente.”

Het woonaanbod van ‘t Swaenenerf speelt in op de woonbehoefte die in Heist bestaat. De betaalbare appartementen zijn daarom uitgerust met één- en twee slaapkamers (vanaf 149.900 en 164.900 euro*) en ruime drieslaapkamers (vanaf 244.900 euro*) met privé-tuin of ruim terras. De winkelpanden variëren in oppervlakte van 84 tot 148 m² en zijn flexibel samenvoegbaar.

Parkeermogelijkheden voor bewoners en bezoekers

In ’t Swaenenerf is er een groen open binnengebied voorzien met parkeerplaatsen tussen de bomen waar niet enkel de bewoners van de residentie gebruik van zullen kunnen maken maar ook bezoekers en klanten van de nieuwe winkels in de commerciële ruimtes. Ondergronds is er een parking voorzien voor bewoners waar zowel garageboxen, parkings als bergingen worden ondergebracht. De inrit bevindt zich aan de kant van de Eugeen Woutersstraat. Naast de inrit loopt een pad onder het gebouw door dat als fiets-voetpad toegang geeft tot het binnengebeid en de Neerweg.

Elegante architectuur

Het symbool van Heist-op-den-Berg, namelijk de zwaan, is terug te vinden in residentie ’t Swaenenerf. Het ganse project zal immers worden uitgevoerd in zuivere witte gevelsteen zodat het verfrissend oogt. Patrick Feyaerts, Heistenaar en architect van het nieuwe complex: “Vormelijk is het een boeiend project dankzij de ruimte-effecten die in de gevels worden toegepast: uitspringende volumes die enerzijds het bouwvolume vergroten en anderzijds de mogelijkheid geven om met ruime terrassen te werken”. Er wordt bovendien gewerkt met grote raampartijen die de appartementen een ruim uitzicht geven.

Het interieur is kwalitatief afgewerkt. De koper kan opteren voor de standaardvoorzieningen die reeds inbegrepen zijn in de aankoopprijs van het appartement, of voor een interieur op maat, volledig afgestemd op zijn wensen”, zegt Peter Leyssens.

Optioneel pakket Assisted Living van Cores Development

De optie Assisted Living van Cores Development bundelt een aantal technische ingrepen die het mogelijk maken het appartement aan te passen aan veranderende leefomstandigheden en zo lang mogelijk te genieten van het thuis wonenIedere koper heeft de mogelijkheid op die manier zijn appartement levensbestendig te maken.  

Bekijk de website van dit project ophttp://www.swaenenerf.be/

 (*Opgegeven prijzen zijn excl. BTW, registratie en notariskosten,…)