De coronacrisis zorgt ook in Noorderwijk voor een historisch feit. Voor de eerste keer in 46 jaar krijgen de Noorderwijkenaren hun geliefde maandblad Baviaantje niet in de bus, geen aprilnummer 2020.

De speciale samenstelling van het nummer, een gezamenlijke redactie, print- en stencilwerk met bijhorende opraapwerk en nietwerk, was heel wat moeilijker dan ze in Noorderwijk anders gewoon zijn. De social distance van 1.5m kon in dat geval niet gewaarborgd worden.

Een aantal Noorderwijkenaren hoopten dat ze in een speciale editie konden vernemen hoe het nu echt zat met manifestaties van verenigingen, raadgevingen rond corona, social distance tijdens het wandelen in de Noorderwijkse dreef, op het fietspad.

Ze blijven nu ietwat op hun honger zitten. Uitwijken naar een professionele drukkerij om 't Baviaantje te laten drukken zorgde voor een duidelijke meerkost en dat plan werd snel opgeborgen.

Gelukkig besteedde het stadsbestuur in haar speciale editie van de stadskrant toch aandacht aan Noorderwijkse toestanden: handelaars, de werking van de Noorderwijkse bib, hoe ook Noorderwijkse vrijwilligers hun buren kunen helpen, ...

De algemene coronazaken gelden immers ook voor de Noorderwijkenaren.

De redactie van 't Baviaantje kennende komt er de volgende keer een extra dik nummer aan. Of corona beslist er anders over.