De gemeenten van Neteland (Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar en Grobbendonk) zaten vandaag samen voor een gezamenlijk overleg over de aanpak van het coronavirus. Ze nemen de volgende maatregelen tot voorlopig 3 april.

Telefonische permanentie

Er komt bij elke gemeente vanaf maandag 16 maart telefonische permanentie. Dit doorlopend van 9.00 tot 16.00 uur en op maandag van 9.00 tot 20.00 uur. We willen via deze werking specifieke, lokale vragen beantwoorden.

Alle andere algemene vragen zijn voor het federale callcenter. Voor gezondheid en openbare orde is dat tel. 0800 14 689. Voor vragen over economie is dat tel. 0800 120 33.

Veel gestelde vragen vind je op www.info-coronavirus.be/nl/faqs en op www.olen.be/corona.

Bibliotheek

De bibliotheken van het Neteland blijven open voor het uitlenen en binnenbrengen van boeken. De medewerkers van de bib kunnen wel het aantal gelijktijdige bezoekers beperken. De leeszalen en ontmoetingsruimtes gaan dicht.

Toerisme

De toeristische diensten blijven open.

Loketten

De loketten in het gemeentehuis, het sociaal huis en boekelhuis blijven open.

Volgende richtlijnen gelden:

Probeer alleen te komen.
Volg de hygienische maatregelen. Onze medewerkers respecteren deze maatregelen ook.
Kom alleen als het nodig is.
Gebruik het e-loket zoveel als mogelijk.
Lokale dienstencentrum Komie Geire

De cafetaria van de lokale dienstencentra blijven gesloten en hun activiteiten gaan niet door. De persoonlijke dienstverlening blijft behouden met extra aandacht voor zorgbehoevende mensen. Meer details vind je hier: www.olen.be/corona.

Sporthal

De sporthal sluit vanaf middernacht vrijdag.

Cado

De cado sluit vanaf middernacht vrijdag.

Markten

Openbare markten mogen doorgaan. Ze zijn vergelijkbaar met openluchtwinkels. Volg wel de hygiënische maatregelen. Hou voldoende afstand! Senioren en andere risicogroepen vermijden best deze locatie. Het lokaal bestuur verbiedt proevertjes en drankgelegenheden op de markt.

Evenementen

Alle evenementen en activiteiten worden geschrapt, zowel indoor als outdoor.

Huwelijken en begrafenissen

Huwelijken en begrafenissen vinden het best plaats in beperkte kring. We vragen om geen handen te geven en de hygiënische maatregelen te volgen. Koffietafels mogen niet doorgaan.

Vrijetijdsactiviteiten paasvakantie

De inschrijvingen voor de vrijetijdsactiviteiten in de paasvakantie gaan gewoon door maar onder voorbehoud van schrapping als federale maatregelen langer blijven duren. De federale maatregelen gelden op dit moment tot 3 april.

Bewoners- en participatievergaderingen

Alle bewonersvergaderingen en participatiemomenten worden geschrapt. De gemeenteraad gaat door, maar met de nodige hygiënische maatregelen.

Horeca

Horecazaken die voeding aanbieden, mogen dit via afhaling en levering doen. Het is niet toegestaan om klanten in je zaak zittend te bedienen. Beperk wel het aantal klanten in uw zaak. Volg de richtlijnen van Horeca Vlaanderen.

BE-Alert

Abonneer je op BE-Alert voor updates van de federale overheid: www.be-alert.be

Rode Kruis

De donorcentra van het Rode Kruis blijven open en de bloedinzameling blijft ook doorgaan. Het Rode Kruis doet een oproep om bloed te blijven geven.