U bent hier

Coronaproof 'Cultuurcafé in 't CC'

Heist op den Berg
01.10.2020 - 15.37u
Door: Lex Verellen

Het Covid-19 virus heeft voor grote veranderingen gezorgd in het lokale cultuurlandschap en de cultuurbeleving tijdelijk op een lager pitje gezet. Maar in Heist-op-den-Berg blijft men niet bij de pakken zitten.

Dit najaar slaan alle lokale concertorganisatoren de handen in elkaar en creëren in Cultuurcentrum Zwaneberg een coronaproof plek voor intieme club- en comedyshows in een gezellige cafésetting.

Gert De Bie - uitbater Staminee De Living: "Als horeca-uitbater hebben we de afgelopen maanden continu onze creativiteit moeten aanspreken om een stamineebezoek aangenaam en veilig te houden.

Maar hoe creatief we soms ook zijn, extra vierkante meters toveren kunnen we niet. Live muziek zit echter in het DNA van Staminee De Living en door de samenwerking met CC Zwaneberg kunnen we bands die anders in het staminee zouden spelen, een volwaardig podium bieden en het publiek een aangename beleving."

Peter Anthonissen - voorzitter Hnita Jazz Club: "Door corona én door de werken aan onze eigen locatie kwam onze concertwerking in gevaar.

Een kleine club, zoals De Living of Hnita, coronaproof maken is niet eenvoudig want je verliest capaciteit. Het is fijn om in het cultuurcentrum een partner te vinden die die problematiek met ons en andere organisatoren ondervangen wil."

Martijn Van Loo - medewerker Trippel Twieje Nul: "Meestal trokken we onze plan in Heist. We hadden niet echt één concertlocatie waar we gebruik van maakten, maar organiseerden frequent verschillende alternatieve optredens in diverse zalen in Heist-op-den-Berg.

Door corona dienden we een aantal concerten te annuleren en is het ook in de toekomst niet eenvoudig om coronaproof concerten te blijven organiseren omdat deze plekken meestal de ruimte ontberen om een concert veilig te kunnen organiseren."

Jan Bourgeois - directeur CC Zwaneberg: "Sinds corona proberen we met onze organisatie antwoorden te vinden op de veranderingen die dit veroorzaakt.

We hebben al enkele concerten (van meestal internationale artiesten) moeten verplaatsen naar het volgende werkjaar, maar een najaar zonder muziek zagen we in CC Zwaneberg echt niet zitten.

Daarom zijn we heel blij dat we samen met De Living, Hnita en Trippel-Twieje-Nul concerten en comedy in onze Blauwe zaal kunnen organiseren die veilig en coronaproof zijn maar tegelijkertijd ook de gezelligheid die zo kenmerkend is voor deze clubs, waarborgen.

Het lijkt ons ook essentieel dat we in deze tijden vooral samenwerken zodanig dat we muziek en comedy op een veilige en gezellige manier kunnen blijven aanbieden. De Blauwe zaal in CC Zwaneberg leent zich eigenlijk perfect voor intieme shows in een coronaproof kleedje en daar zullen we dus vanaf 17 oktober werk van maken."

Ondersteuning lokale muziekscene en organisaties

Niet alleen organisatoren, maar vooral muzikanten en artiesten worden getroffen door het wegvallen van shows en de ingrijpende maatregelen. Daarom lanceert CC Zwaneberg een oproep aan alle muzikanten van Heist-op-den-Berg.

In het najaar reserveert het cultuurcentrum 4 data in zijn kalender voor concerten van Heistse bands. Zwaneberg zorgt voor de coronaproof setting, ticketing en techniek. Een ticket kost 5 euro, de band ontvangt de ticketinkomsten.

Zo hopen we de bands te ondersteunen en het publiek te laten kennismaken met het muzikaal moois dat Heist te bieden heeft.

Ben je een Heistse band? Laat van je horen vòòr 10 oktober en vermeld je naam, een korte bio, bandfoto en een digitale link naar jouw muziek.

Samen met Staminee De Living, Hnita Jazz Club en Trippel-Twieje-Nul selecteren we 4 Heistse bands die dit najaar op het podium van de Blauwe Zaal zullen staan.

Mailen kan naar roel.rabijns@zwaneberg.be met in de titel van uw mail: 'Ik wil dit najaar op het podium van CC Zwaneberg staan'.

Kalender

17/10: Circo Maximo

18/10: Amelie Albrecht - Zwaar Leven (try-out) - Support: Elias Van Dingenen

23/10: Frank Vander linden (solo)

30/10: Isbells

12/11: LeNoise - tribute Neil Young

13/11: Wouter Deprez (try-out)

17/11: Steiger

21/11: Fischer-Z Solo

26/11: Sweet Haze

03/12: Dave Gisler Trio ft. Jaimie Branch (CH-USA)

15/12: David Galle - Joepie (try-out)

Tickets kan je bestellen vanaf 2 oktober 2020 om 13 uur via www.zwaneberg.be<http://www.zwaneberg.be/>.

Meer info

Cultuurcentrum Zwaneberg, info@zwaneberg.be, www.zwaneberg.be<http://www.zwaneberg.be/>, 015 25 07 70

Staminee De Living, info@stamineedeliving.be, www.stamineedeliving.be<http://www.stamineedeliving.be>, 015 65 78 59

Hnita Jazz Club, hnitajazzclub@outlook.com, www.hnitajazzclub.be, 015 24 19 53

Trippel-Twieje-Nul, www.trippeltwiejenul.be

Foto: (c) Freya Decorte/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto