U bent hier

Coronaproof Jakob Smitsmuseum scoort

Mol
03.09.2020 - 21.10u
Door: Lex Verellen

Op 21 mei heropende het Jakob Smitsmuseum zijn deuren met maar liefst twee tijdelijke tentoonstellingen over het werk van twee Vlaamse topartiesten: Eugeen Van Mieghem en Jozef Van Ruyssevelt. En de coronatoestanden hebben niet gezorgd voor minder belangstelling (en dus bezoekers). Wel integendeel.

De bezoekers moeten wel reserveren via de website, maar dat is kennelijk absoluut geen bezwaar. Ook in tijden van pandemie is er duidelijk nood aan cultuur en cultuurbeleving.

Het Jakob Smitsmuseum heeft daarom beslist na de lockdown de toen geschrapte tentoonstelling weer op te vissen, en ze te combineren met wat gepland was.

Gevolg? Twee tentoonstellingen dus, maar dat is niet alles: er is nu ook een museumspel voor kinderen, "Smits for Kids". Ook dat blijkt een schot in de roos. Ouders en grootouders met kinderen komen Smits ontdekken: de reacties zijn unaniem lovend.

Morgen/vrijdag 4 september verwelkomen we (in het tijdslot van 16 uur) de man/vrouw die eerder als 1000ste bezoeker zijn ticket heeft gereserveerd. En uiteraard kan het museum dat niet ongemerkt laten voorbijgaan. Hem/haar wacht een warm onthaal. Wil u daarbij zijn, zeer welkom.

Terzijde.. Omwille van dit succes worden de twee tentoonstellingen verlengd tot 18 oktober. En op 24 oktober openen we de nieuwe tentoonstelling "MONO", waarin een aantal hedendaagse kunstenaars elk op hun manier het medium GRAFIEK heruitvinden.

Met naast die actuele kunstenaars ook tijdgenoten van Jakob Smits die in hun tijd ook vernieuwende of zelfs baanbrekende grafiek hebben gemaakt. En uiteraard ook Jakob Smits zelf: ook hij experimenteerde met grafiek, en die mag beslist gezien zijn.

Het Jakob Smitsmuseum is open van woensdag tot en met zondag tussen 13 en 17 uur.

Reserveren moet

- of op www.jakobsmits.be
- of telefonisch op 014 31 74 35
- of via mail naar jakobsmits@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Kempen regio | Neteland 17.09.2021 - 19.34u reading time4min

3e Amateur B

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto