U bent hier

Coronavirus - Assisenproces over moord op gevangenisverpleegster wordt uitgesteld

Grobbendonk | Herentals | Kempen regio | Olen
27.03.2020 - 20.12u
Door: Lex Verellen

Het proces over de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts (45) uit Bouwel dat normaal gezien op 11 juni van start ging voor het hof van assisen in Antwerpen, is door de coronacrisis voor onbepaalde tijd uitgesteld. De betrokken partijen werden daarover ingelicht door het hof van beroep.

Het lichaam van Christine Lenaerts werd op 26 april 2018 teruggevonden langs het kanaal Herentals-Bocholt in Olen.

Ze was op dat ogenblik al vier dagen vermist. De vrouw was kort daarvoor geschorst door de directie van de gevangenis van Antwerpen, omdat ze onderdak had geboden aan Ashley V.D.V. (34), een gedetineerde die na haar penitentiair verlof niet was teruggekeerd naar de gevangenis.

Ashley V.D.V. had bij het slachtoffer aangeklopt, omdat ze slaag had gekregen van haar vriend Marc L. (44) en opvang zocht. De man had vervolgens ook Lenaerts bedreigd en lastig gevallen, waarna Ashley V.D.V opnieuw op de vlucht was geslagen.

Het koppel was later terug naar de gevangenisverpleegster gegaan en had haar ontvoerd. Ze stalen haar geld en probeerden ook haar auto te verkopen, maar de garagist lichtte de politie in. Het slachtoffer werd vervolgens gewurgd met haar eigen jas, waarna Ashley V.D.V. en Marc L. naar Spanje vluchtten. Ze werden daar kort na de feiten opgepakt en aan ons land overgeleverd.

Ook het assisenproces tegen de Ethiopiër Yonas M.T. (41), die vanaf 24 april terecht zou staan voor de moord op zijn echtgenote Abeba Teumezgi Mebrahtom (29), is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Voor het gerechtelijk verlof staan er nog drie assisenprocessen ingepland, maar daarover is nog niets beslist.

Het gaat om de moord op autohandelaar Steve Huypens (38) uit Schilde, waarvoor de Duitse mecanicien Fred W. normaal gezien vanaf 8 mei terecht staat. Dan is er ook het proces van Carlos M.L.C. (42) uit Deurne die beschuldigd wordt van de moord op zijn partner Nancy De Landtsheer, dat op 25 mei zou starten.

En ook het proces over de roofmoord op Leopoldine De Decker (76) uit Antwerpen, dat door de coronacrisis vlak voor de pleidooien werd stilgelegd, zou begin mei nog verder afgewerkt worden. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto