De vakantieparken van Roompot en Landal Green Parks worden licht getroffen door de maatregelen tegen het coronavirus. Twee parken in België sluiten, in de andere parken worden restaurants, zwembaden en bars gesloten, maar kunnen de gasten wel nog in de huisjes verblijven.

Bij Roompot wordt één park gesloten, Resort De Kempen in Mol, en bij Landal Green Parks is het park in Zutendaal gesloten. De andere parken van Roompot in België, Nederland en Duitsland blijven open, bij Landal zijn er wel enkele sluitingen in het buitenland. De twee bedrijven hebben elk drie parken in ons land.

"Wij gaan zeker grondig poetsen in de veelgebruikte ruimtes en volgen alle adviezen van de overheden strikt op", zegt Baptiste van Outryve van Roompot. "Van onze 150 parken in drie landen is er slechts één gesloten, dat in Mol.

De meeste centrumfaciliteiten zijn wel gesloten en er is geen animatie, maar de vakantiehuisjes zijn nog steeds toegankelijk voor onze gasten. We werken met home-delivery voor maaltijden, de receptie blijft wel open."

Van Outryve ziet geen graten in het openhouden van de parken. "Wij zijn opgebouwd als een woonwijk, met aparte huisjes en enkele centrale, gezamenlijke faciliteiten zoals wellness, sauna en zwembad die uiteraard gesloten zijn.

Door die structuur kunnen mensen in onze parken voldoende afstand houden, maar toch genieten van een rustige vakantie buitenshuis. Zeker wanneer de crisis langer zou duren, kan het een nood worden om je neus eens buiten te steken en te ontspannen en dat kan bij ons op een veilige manier."

Van Outryve merkt wel dat er meer vragen van klanten binnenkomen, maar er zijn niet meer annulaties dan anders. Wie toch wil annuleren, krijgt de kans om te boeken naar een latere datum.

Beide groepen hebben uitgebreide en geactualiseerde info voor hun gasten op hun website. Meer info via www.roompot.be/coronavirus en www.landal.be/coronavirus.

Maandag raakte bekend dat alle vakantieparken van Center Parcs en Sunparks in België meteen hun deuren sluiten. (Belga)