U bent hier

Corpus Sanum is 2 Vlaamse kampioenen rijker op Dubbelmini

Herentals
22.04.2013 - 22.54u
Door: Franky Van Leeuwen

Op het voorbije Vlaams kampioenschap Dubbelmini in Ooigem wonnen de gymnasten van Corpus Sanum 4 medailles en daarvan waren er 2 gouden. Niet minder dan 12 meisjes van de Trampolineploeg konden zich selecteren voor de Vlaamse titels.

In de categorie miniemen A ging topfavoriet Roxane Geeraerts volledig in de fout bij haar 2° doorgang. Geen probleem voor Corpus Sanum, want ze konden nog anderen troeven met kwaliteit naar voor schuiven. Het werd zowaar een zusterstrijd tussen Nell en Britt Caers. Ze sprongen beide bijna feilloos, maar Nell was dit keer iets beter. Vorig jaar lag Nell Caers nog in de lappenmand, nu mocht ze op het hoogste schavotje en werd ze beste Vlaamse in haar categorie. Dat haar zus het zilver kon pakken maakte het feestje helemaal compleet. Belofte Yoni Verdonck is al een heel seizoen geremd met een slepend kwetsuur, maar maakte met een beperkte voorbereiding brandhout van haar tegenstanders. Ze won met een ruime voorsprong van meer dan 9 punten. Senior Dorien Glassee was ontegensprekelijk de beste in haar categorie. Ze sprong de hoogste moeilijkheid en de beste uitvoering. Spijtig was haar foutje in de 1ste finalesprong. Dat werd zo zwaar aangerekend door de jury dat ze tevreden moest zijn met zilver.

In de schaduw van het VK Dubbelmini werd er ook de laatste Provinciale Voorronde voor C-niveau Trampoline en een selectiewedstrijd voor de World Age Group Competition (WAGC) georganiseerd. Ook daar deden de gymnasten van Corpus Sanum het meer dan behoorlijk. In het C-niveau waren er topprestaties voor Rune Dauwen (1°), Jorien De Peuter (2°) en Jente Verdonck (3°). Op de selectiewedstrijd voor de WAGC haalden Roxane Geeraerts, Yoni Verdonck, Britt en Nell Caers hun minimum. Er volgen nog 2 wedstrijden en daarna zal er een ranking worden opgemaakt. Er zijn maar 4 plaatsen per leeftijdscategorie.

Volgende week is bijna iedereen ook present op de Memorial Bjorn Serneels en een week daarna komt nog het Belgisch kampioenschap.

Foto's: Podium miniemen Dubbelmini met Nell en Britt Caers, Vlaams kampioen Beloften Dubbelmini Yoni Verdonk.

imageMeer nieuws

Sport Vlaanderen beloont actieve gemeenten

Sport Vlaanderen beloont actieve gemeenten
Geel | Herentals | Hulshout | Kempen regio | Laakdal regio | Turnhout regio | Westerlo 12.12.2019 - 15.59u

Tomorrowland 2020 : 'The reflection of love' - teaser

Tomorrowland 2020 : 'The reflection of love' - teaser
Internationaal | Provincie Antwerpen 12.12.2019 - 15.02u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel 12.12.2019 - 13.39u

Politie zoekt vechtersbaas Reggae Geel

Politie zoekt vechtersbaas Reggae Geel
Geel | Kempen regio 12.12.2019 - 09.20u

Eerste handelszaak in België ontvangt het 'Certificaat Inbraak Veilig'

Eerste handelszaak in België ontvangt het 'Certificaat Inbraak Veilig'
Geel | Kempen regio | Laakdal regio 12.12.2019 - 09.17u

Ketnet Brandt Weer komt naar Heist-op-den-Berg!

Heist op den Berg 12.12.2019 - 09.14u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto