U bent hier

Corpus Sanum beresterk op Provinciaal kampioenschap

Herentals
01.04.2019 - 09.38u
Door: Mark Jaspers

Met al 14 overwinningen op zak in de Open Voorronden trokken de trampolinegymnasten van Corpus Sanum met veel zelfvertrouwen naar de Provinciale kampioenschappen. Verspreid over 3 weekends kwamen alle niveau 's en disciplines aan bod. In totaal behaalde de Herentals club niet minder dan 17 titels op deze PK wedstrijden.

In Schelle stonden de Provinciale kampioenschappen van C-niveau op de agenda. In de discipline Dubbelmini was er geen kruid gewassen tegen Isana Kiekens (C11-12), Jorien De Peuter (C17+), Junis Van De Genachte (C15-16) en Fran Goris (C13-14).

Deze laatste stak er ook bovenuit op de Trampoline en daar haalde Fran haar 2de titel in één weekend. Ook Renee Baelus (C12) en Nest Beirinckx (C12) behaalde op Trampoline een gouden medaille. Zij zullen allemaal ook favoriet zijn op de Vlaamse kampioenschappen.

Vorige week was er het PK Dubbelmini A & B niveau in het naburige Hulshout. Veel deelnemers en sterke tegenstand met spannende wedstrijden. Het hoogste schavotje van het podium was er voor Fem De L'Arbre (B12) en Dali Luyckx (B15-16) in het B-niveau. In de hoogste A-klasse stond er geen maat op Teodora Teodoru (A15-16) en Nell Caers (A seniors). Alle 4 kandidaat voor een Vlaamse of Belgische titel.

Tenslotte waren er vorig weekend de Provinciale kampioenschappen Trampoline in Beveren-Waas. Corpus Sanum Herentals staat al jaren bekend als één van de beste trampolineclubs van de Provincie Antwerpen.

De prestaties van de Herentalse gymnasten kregen waardering bij vriend en tegenstanders want ze wonnen 6 titels van de 7 categorieën waar ze deelnamen. Het begon zaterdag in de categorie B11 waarin Sita Custers de sterkste was. Ver boven de tegenstanders prijkte Fem De L' Arbre (B12) en ook Bauke Van Den Bulck ging met goud naar huis.

Een strijd onder ploegmakkers in de categorie B15-16 werd gewonnen door Dali Luyckx die net als Fem een 2de gouden medaille won in evenveel weken.

Zondag stond in de voormiddag het synchroon trampolinespringen op het programma. Een mooie maar moeilijke discipline. Er kwamen van Corpus Sanum 5 duo's in actie en dat was de enige club van de Provincie Antwerpen die in deze competitie aantrad.

Na de middag kwam het A-niveau individueel aan bod. In de categorie 15-16 jaar zette Teodora Teodoru een onwaarschijnlijke prestatie neer en won zonder tegenstand de Provinciale titel met een WK minimum er bovenop. Voor de laatste titel, in de categorie seniors ging het goud naar Yoni Verdonck b-voor Britt (zilver) en Nell Caers (brons).

Met deze 17 Provinciale kampioenen staat de zegeteller voor Corpus Sanum dit jaar indrukwekkend op 31 overwinningen. Gevierd en gerespecteerd in de Trampolinesport, maar geen sant in eigen Stad.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto