U bent hier

Corpus Sanum breekt alle records

Herentals
27.05.2019 - 14.07u
Door: Mark Jaspers

Na de Belgische kampioenschappen Trampoline stond er op de laatste officiële competitie wedstrijdweekend het Vlaams kampioenschap Trampoline C-niveau en het Belgisch kampioenschap Dubbelmini geland in het zeer gastvrije Zonhoven op de kalender.

Records zijn er om gebroken te worden. Met 8 Vlaamse titels in het C-niveau zijn de gymnasten van Corpus Sanum daar ruimschoots in geslaagd en dan nog te zwijgen over de 18 podiumplaatsen die in de verschillende categorieën werden behaald.

De luxe was zo groot dat de speaker van dienst vroeg tijdens de prijsuitreiking "is er nog een ander club die iets heeft gewonnen"? Trainster Ils Horemans verloor er zelfs een weddingschap mee en moet nu stoppen met roken.

Nee, woorden schieten te kort om alle medaillewinnaars te vermelden en we houden het enkel op de nieuwe Vlaamse kampioenen. Op trampoline waren Hannes Verbon (C11), Isana Kiekens (C12) en Junis Van De Geanchte (C13-14) de beste in hun categorie. In de discipline Dubbelmini presenteerde de Herentalse gymnasten nog veel beter en wonnen goud bij de 11-12 jarige met een gedeelde 1ste plaats voor Isana Kiekens en Renee Baulus.

Er waren verder nog titels voor Nest Beirinckx (C11-12), Junis Van De Genachte(C13-14), & Robbe Eelen (17+). Een clubrecord van 8 Vlaamse kampioenen dat niet snel zal verbeterd worden.

Op het 2de luik van het weekend waren er de Belgische kampioenschappen Dubbelmini voor A & B-niveau. Mooie en spannende wedstrijden van hoge kwaliteit. In de categorie B11 strandde Sita Custers (4de) op de meest ongelukkige plaats.

Bij de B12 streed Fem De L' Arbre mee om de titel en moest maar nipt de duimen leggen. Ze mocht voor de zilveren medaille op het podium. Vijf Herentalse gymnasten selecteerden zich voor dit BK in de categorie B15-16.

Twee favorieten Kaat Sels (12de) en Dali Luyckx (17de) maakten te veel fouten om in aanmerking te komen voor de titel. Een verdienstelijke wedstrijd van Elisabeth Van Roy (7de) en er was gelukkig nog Marie Vermeiren die de meubelen redde voor Corpus Sanum en een bronzen medaille uit de brand sleepte.

Door de verkiezingen begonnen de wedstrijden van het A-niveau pas om 18u00. Er waren 3 gymnasten van Corpus Sanum geselecteerd en ze behoorden bij de favorieten. In de categorie A15-16 toonde Teo Teoduru 4 prachtige doorgangen met hoge moeilijkheid.

Ze kwam 0,3 punt te kort voor het goud en moest tevreden zijn met zilver. Bij de seniors was de titelstrijd ook ongemeen spannend en hoogstaand. De Morkhovense Yoni Verdonck verzamelde de voorbije 10 jaar niet minder dan 28 medailles op VK, BK en Internationale toernooien. Er deed nog nooit iemand beter.

Haar laatste was een bronzen medaille. De hoofdvogel werd echter afgeschoten door Nell Caers. Zij won haar 6de Belgische titel en ook dat is een absoluut clubrecord. Van een topseizoen gesproken.

Ander nieuws van de discipline Toestelturnen is dat Aziza Oeyen mag starten op de basisclub in Mortsel en het statuut krijgt van Topsporter.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van Corpus Sanum mogen de Topgymnasten Lore Pauwels en Paris Leysen na 3 jaar op een basisclub te hebben getraind volgend seizoen starten op de Topsportschool in Gent van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen.

Daar maken zij een kans om door te stoten naar de Nationale ploeg en wie weet Internationale wedstrijden te doen.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto