Na de formidabele prestaties op de Belgische kampioenschappen, met 4 titels, en een geslaagde organisatie van de 18° Memorial Bjorn Serneels kan Corpus Sanum terugblikken op een zeer succesvol seizoen. Op de Provinciale wedstrijden werden een mandvol overwinningen geboekt en ook op de Vlaamse kampioenschappen werden veel medailles gewonnen.

Kampioenen

De kers op de taart kwam echter na het Groot Belgisch kampioenschap van 2 weken geleden. In de Topsporthal in Gent organiseerde de Gymnastiek Federatie Vlaanderen voor het eerst een Groot Belgisch kampioenschap waar alle turndisciplines op de dezelfde tijd en plaats hun titelstrijd hebben beslecht. Dat de Trampolineploeg van Corpus Sanum al enkele jaren meedraait aan de Nationale top wisten we al. Na de 3 titels van vorig jaar deden ze er dit jaar nog eentje bij. Buiten deze 4 kampioenstitels wonnen ze ook nog 2 zilveren en 2 bronzen medailles. Het begon op zaterdag al schitterend met een zilveren medaille voor Yoni Verdonck en een bronzen voor Anouk Caers op Dubbelmini bij de juniors. In de categorie 11-12 jaar had Lore Ooms lang uitzicht op een medaille, maar strandde door enkele zonefouten op een 5° plaats. In de namiddag zorgde Yoni Verdonck voor het absolute hoogtepunt met een oververdiende zege op trampoline bij de 15-17-jarigen. Het is de 4° Belgische titel voor Yoni in 3 jaar tijd en ze verbeterde tevens haar persoonlijk record.

Nell en Britt Caers

Britt Caers werd in dezelfde categorie mooi 3de. In de snikhete sporthal was de laatste wedstrijd van de 1ste dag op Trampoline het synchroon springen. De zussen Nell & Britt Caers kwamen na hun titel van vorig jaar bij de jongeren nu uit in de senior categorie. Ze zette een prachtige prestatie neer en mogen zich een jaartje langer Belgisch kampioen noemen. Het duo Teodora Teodoru en Rhodo Bervoets wisten bij de -15-jarigen, na 2 zeer mooie reeksen, beslag te leggen op de zilveren medaille. Zondag kwamen in alle disciplines het B-niveau op de vloer voor hun Nationaal kampioenschap.

Marie Vermeiren

Het Corpus Sanumteam zat duidelijk nog in de “winning mood” en na de Vlaamse titel pakte Marie Vermeiren nu ook Belgisch goud op Dubbelmini bij de 13-14 jarigen. Bij het Trampoline synchroon eindigden Marie Vermeiren & Kaat Sels op een 4de en het duo Elisabeth Van Roy & Xanthe Van Craen op een 6de plaats in ruim deelnemersveld. Een onverwachte, maar zeker verdiende overwinning kwam van Kaat Sels op Trampoline in de categorie 12 jaar. Op Tumbling werden Noa Van De Wouwer (11-12 jaar) mooi 6de en Luna Duval (15-jarige) kwam na prima reeksen uit op de 5de plaats. Tenslotte waren er op de Memorial Bjorn Serneelsoverwinningen voor Lore Ooms (A11-12) Yoni Verdonck (A15-17), Bauke Van Den Bulck (B-10), Elisabeth Van Roy (B11-12), Marie Vermeiren (B 13-14) en Robbe Eelen (C13-14) op Dubbelmini. Op Trampoline wonnen Lore Ooms (A-12), Rhodo Bervoets (A13-14) Britt Caers (A15-17), Bauke Van Den Bulck (B-10), Kaat Sels (B11-12), Marie Vermeiren (B13-14), Dorien Glassee (B+17) en Flor Avonds (C13-14). Ook vorige zondag nam de keurploeg Toestelturnen deel aan de Gymnovacup in Keerbergen en haalde daar een prachtig resultaat. Per ploeg werden ze 3de en individueel eindigde Annelie Van Grieken ook op een 3de plaats. Enkele Interclubwedstrijden eind juni buiten beschouwing gelaten zit het seizoen erop voor Corpus Sanum en mag het deze jaargang in de geschiedenis van club bijschrijven als zeer geslaagd.

foto's : De Belgische kampioenen van Corpus Sanum