Het is al voor de 8e opeenvolgende keer dat er gymnasten van de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum geselecteerd zijn om deel te nemen aan de Word Age Group Competition (WAGC). Dit officieus Wereldkampioenschap voor de jeugd in de disciplines Trampoline, Dubbelmini en umbling is zonder twijfel het grootste evenement in zijn soort. Meer dan 1300 deelnemers uit 36 landen van alle continenten nemen er aan deel. Dit jaar wordt de W.A.G.C. georganiseerd in de Bulgaarse hoofdstad Sofia van 14 tot en met 17 november. Om een selectie te behalen dient men de minimumnorm te springen en bij de 4 besten te eindigen van zijn leeftijdscategorie in een rangschikking van de Vlaamse en Belgische kampioenschappen.

Voor Corpus Sanum konden zich dit jaar 4 gymnasten selecteren op Trampoline en 2 van hen ook op Dubbelmini. Voor de Morkhovense Yoni Verdonck is het de 2de keer dat ze deelneemt aan de WAGC. In Birmingham 2 jaar geleden haalde ze nog als enigste Belgische een finaleplaats op Trampoline. Debutanten zijn Roxane Geeraerts en de zussen Britt en Nell Caers die in de categorie 11-12 jarigen uitkomen. Trainer Alex Dillen is één van de geselecteerde coaches die de delegatie van 36 Belgische gymnasten zal begeleiden. Cathy Dillen is uitgekozen als één van de Juryleden voor de Belgische ploeg.

Ter voorbereiding op deze belangrijkste Mondiale Competitie namen de Herentalse gymnasten deel aan enkele Internationale Toernooien. Begin september aan de Loulé-Cup in Portugal en vorige week aan de Golden River Cup in Beveren-Leie. In laatste instantie kon er ook nog een stage worden geplant tijdens het herfstverlof al had de sportdienst de turnzaal liever verhuurt aan de concurrentie.

Voor Dubbelmini kon Corpus Sanum zich degelijk voorbereiden in Hulshout omdat de Dubbelmini in de Vossenberg niet meer compatibel is voor Internationale competities. Al bij al zijn ze er klaar voor, ondanks de deelname handenvol geld kost die volledig ten laste zijn voor de deelnemers en clubs.

De Kempen zijn goed vertegenwoordigd in de WAGC-delegatie. Naast de Herentalsenaren zijn er nog 5 gymnasten van Hulshout en 2 uit Meerhout. De verwachtingen naar prestaties mogen gerust bescheiden worden genoemd. Tegen landen met een degelijke Topsportwerking (en voldoende financiële steun) in deze disciplines zijn onze Belgische "amateurs" bijna kansloos alhoewel het aan talent en bekwame begeleiding niet ontbreekt.

Foto: De Herentalse deelnemers aan de WAGC.