U bent hier

Corpus Sanum naar WK voor de jeugd in Denemarken

Herentals | Internationaal | Kempen regio | Neteland
25.11.2015 - 15.23u
Door: Herman Gezelle

Na een super geslaagde 1e eetdag van Corpus Sanum maken 4 geselecteerde gymnasten zich op om begin december deel te nemen aan de World Age Group Competition Trampoline in het Deense Odense.

In zaal "De Vrede" Sint Jozef Olen ging vorige week de eerste eetdag van Corpus Sanum door met meer dan 300 inschrijvingen. Het groeiend succes van de vrijwilligers werking zorgde ervoor dat dit nieuw initiatief van de Herentalse Turnclub meteen een schot in de roos werd. Wie er geweest is kan dat getuigen en voor de afwezigen komt er volgend jaar bijna zeker een nieuwe editie. Het smaakte naar meer.

Na een schitterend seizoen, met 3 Belgische titels, konden 4 gymnasten van Corpus Sanum zich selecteren voor de WAGC Trampoline. Dat is het Wereldkampioenschap voor de jeugd en met meer dan 1450 deelnemers uit 41 landen het grootste evenement in zijn soort.

Het WK gaat door in Odense Denemarken en daarmee is de cirkel voor Corpus Sanum rond. In 2001 ging de club voor de eerste keer mee naar de WAGC en dat was ook in Odense. Na die eerste keer hebben de trampolinespringers van Corpus Sanum zich onafgebroken 9 keer kunnen selecteren voor dit WK van de jeugd.

Routinier van de ploeg is Yoni Verdonck die aan haar 4 deelname zit. Yoni komt uit in de disciplines Dubbelmini, Trampoline individueel en synchroon. De zussen Nell & Britt Caers nemen deel aan de synchroon competitie en Nell ook aan Trampoline individueel. Debutant van de delegatie is Rhodo Bervoets die uitkomt op Trampoline.

Als één van de coachen van het Belgisch team werd Alex Dillen verkozen en dochter Cathy gaat mee als jurylid. Afreis is op maandag 30 november en de delegatie is terug thuis op maandag 7 december.

De overige wedstrijdgymnasten Tumbling en Trampoline van de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum bereiden zich op het nieuwe seizoen voor met 2 Interclubwedstrijden. De eerste is bij goede buur Altis Hulshout en de volgende is de Kempen Cup in Oud-Turnhout.

Foto's :  Yoni Verdonck, Rhodo Bervoets, Nell en Britt Caers / AD.

imageMeer nieuws

Kruip in de vacht van een geleidehond

Kruip in de vacht van een geleidehond
Heist op den Berg | Kempen regio | Westerlo 20.08.2019 - 17.58u

10e Montmartre op Begijnhof Herentals

10e Montmartre op Begijnhof Herentals
Herentals 20.08.2019 - 17.51u

Op een elektrische fiets zweet je net zo hard als op een gewone fiets

 Op een elektrische fiets zweet je net zo hard als op een gewone fiets
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.08.2019 - 16.28u

KLJ organiseert grootste sportkamp van het land

Kempen regio | Nationaal 20.08.2019 - 11.52u

Beerse, Herentals en Rijkevorsel worden Warme Gemeente

Herentals | Kempen regio 20.08.2019 - 11.44u

Musica Divina : 'De Klank van Da Vinci'

Musica Divina : 'De Klank van Da Vinci'
Neteland 19.08.2019 - 18.17u

Stort aan kledingcontainer Molenstraat Exc. Bouwel

Grobbendonk 19.08.2019 - 15.05u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto