In het weekend van 22 en 23 maart organiseert de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum de Vlaamse kampioenschappen Trampoline en Tumbling in het Bloso-sportcentrum in Herentals. De wedstrijden beginnen zowel zaterdag als zondag om 9 uur 's morgens en duren tot 20 uur 's avonds. “De Vlaamse Kampioenschappen zijn de op één na belangrijkste wedstrijden van het seizoen”, verzekert voorzitter Alex Dillen.

Met alle toppers

“Gezien de uiterst lage inbreng vanuit de Waalse Turnfederatie mogen we zelfs stellen dat alle belangrijkste toppers van België aanwezig zullen zijn. Tijdens dat weekend komen alle geselecteerde gymnasten van A niveau (hoogste klasse), B niveau (met zeer veel deelnemers en dus 2de klasse) en I niveau (I = instappers of beginners) aan bod. Het EK Trampoline en Tumbling heeft volgende maand plaats in het Portugese Guimarães en voor de Nationale ploeg is dit VK een ultieme test.”
“Vooral in het A-niveau komt er soms een selectief deelnemersveld aan de start. Het programma is goed gevuld en start op zaterdag met de Trampoline synchroon voor A & B niveau. In deze discipline springt een duo op trampolines zo gelijk mogelijk. Zaterdag namiddag zijn dan de wedstrijden Tumbling en Trampoline individueel voor het B niveau met eerst de categorieën miniemen en beloften en 's avonds de juniors en seniors. Zondag wordt er gestart met het I-niveau voor beide disciplines. Na de middag komen de A gymnasten aan de beurt met als apotheose de finales na de klok van 17 uur.”

15 eigen gymnasten

Van Corpus Sanum konden er zich niet minder dan 15 gymnasten selecteren voor deze Kampioenschappen. Voor de discipline Tumbling zijn dat Sandor Peeters, Lune Verhofstede, Lune Duval, Silke Verhofstede in het B niveau, Roos Verwimp, Lennert Leysen en Line Neefs in het I-niveau. Op Trampoline komen Marie Vermeiren, Kato Vivijs en Anouk Caers in actie in het B-niveau en Rhodo Bervoets, Yoni Verdonck (foto), Dorien Glassee, Nell en Britt Caers in het A-niveau. Er zijn ook enkele paren ingeschreven voor het synchroon springen met Kato en Anouk (B-niveau), Nell en Britt (A-niveau) en Yoni Verdonck springt samen met Grace Chezzi uit Beringen.

Vorig weekend voegde Corpus Sanum nog eens vier Provinciale titels bij het al rijk gevuld palmares. Op het Provinciaal kampioenschap Trampoline in Schelle wonnen Robbe Eelen, Amber Michiels op Dubbelmini en Flor Avonds en Jorien De Peuter op Trampoline goud en brachten dus 4 titels mee naar de Keizerstede.