Het voorbije weekend heeft Turnvereniging Corpus Sanum Herentals zichzelf overtroffen op de Vlaamse kampioenschappen Trampoline en Tumbling. En niet enkel als vlekkeloze organisator maar ook op sportief vlak met niet minder dan 7 podiumplaatsen. De tientallen vrijwilligers van Corpus Sanum zorgden ervoor dat deze organisatie vlot is verlopen. Zonder hun belangeloze inzet was zo een manifestatie onmogelijk geweest.

Zilver voor duo Vivijs-Caers

Het begon op zaterdag al schitterend op trampoline-synchroon en het zette de toon voor de rest van deze kampioenschappen. In deze discipline debuteerden de Herentalse gymnasten. Het eerste duo Kato Vivijs en Anouk Caers stonden zelfs lang aan de leiding en werden maar nipt verslagen bij de categorie juniors/seniors B niveau. Een mooie 2de plaats was voor Kato & Anouk dan ook dubbel en dik verdiend. De tweelingzusters Nell & Britt Caers kwamen uit in een zeer ruim deelnemersveld van de jongeren A niveau. Ze zetten, met slechts enkele maanden voorbereiding, 2 mooie en gelijke oefeningen neer. Een bronzen medaille was voor beiden een terechte beloning. In de hoogste categorie van niveau A namen Yoni Verdonck met haar partner Grace Chezzi het op tegen gereputeerde tegenstanders. Hun prestatie was gewoon formidabel, omdat de partner van Yoni lid is van Gym 90 Beringen. Om samen te trainen en dit kampioenschap voor te bereiden heeft één van beide altijd een verplaatsing gemaakt. Ze werden slecht zeer nipt geklopt door een topduo uit Beveren-Leie. De zilveren medaille van Yoni & Grace was de grootste verrassing van het weekend.

Lennert Leysen

De tumblinggymnasten van Corpus Sanum mogen ook terugblikken op geslaagde wedstrijden en verschillende haalden hun selectie voor de Coupe KBT. De beste prestatie kwam zonder twijfel van Lennert Leysen in de categorie pupillen. Na een mooi traject won Lennert verdiend de zilveren medaille in het Instap-niveau.

Zondag kwamen de toppers van Trampoline en Tumbling op de wedstrijdvloer. Bij de miniemen maakte Rhodo Bervoets haar debuut in het A niveau Trampoline. Met de nodige stress en zenuwen slaagde zij er in de finale te bereiken. In die finale zag het thuispubliek Rhodo een onverhoopte bronzen medaille winnen. In een sterk bezette Juniorsreeks bereikte de Morkhovense Yoni Verdonck zonder problemen de finale en stond na de voorronde op een schitterende 2de plaats. Met een stabiele finaleoefening kon ze haar plaats behouden achter de EK geselecteerde Jolien Quintijn. Als eerstejaars junior mag Yoni best trots zijn met haar zilveren medaille. Het laatste mirakel voor Corpus Sanum kwam van senior Dorien Glassee die het moest opnemen tegen onder andere Olympische deelneemster Andrea Lenders uit Nederland. Dorien bereikte tot eigen verbazing de finale; Met een mooie finaleoefening mocht ze mee op het podium voor een 3-de plaats.

Volgend weekend staat er al een ander kampioenschap op het programma. Het Vlaams kampioenschap Dubbelmini gaat door op zaterdag 29 maart in Hulshout.

Foto"s:   synchroon duo"s Yoni & Grace en Kato & Anouk