U bent hier

Corpus Sanum : PK Toestelturnen

Herentals | Provincie Antwerpen
10.03.2019 - 20.24u
Door: Lex Verellen

Na een spetterende Dans- & Turnshow begonnen de gymnasten van Corpus Sanum aan een eerste belangrijke wedstrijdperiode met de Provinciale kampioenschappen. Er zijn al wel een aantal Provinciale Voorronden achter de rug.

Dat zijn Open wedstrijden van andere Provincies waar alle clubs van Vlaanderen aan kunnen deelnemen om hun selectie te behalen voor Vlaamse en Belgische kampioenschappen.

Vorige zaterdag werden de Provinciale Titels van Antwerpen betwist in de discipline Toestelturnen meisjes en die vonden plaats in Hoogstraten. Voor Corpus Sanum kwamen topgymnasten Lore Pauwels en Paris Leysen aan de start in het A-niveau bij de 12-jarigen.

Lore begon zwak aan de brug met ongelijke leggers maar zette daarna een sterke prestatie neer op balk, sprong en vloeroefening. Paris haalde hoge uitvoeringspunten op de barre en balk.

Ze zette de beste Antwerpse prestatie neer op de sprong. In de eindrangschikking was de zilveren medaille voor Lore Pauwels en het brons was voor Paris Leysen.

Beide behaalden ook al hun selectie voor het Vlaams kampioenschap.

De trampolineploegen hebben ook al een aantal Provinciale Voorronden betwist en er werden al overwinningen geboekt. In de discipline Dubbelmini waren er overwinningen voor Renee Baelus 2x (C11-12), Nest Beirinckx (C11-12), Robbe Eelen (C17+), Jorien De Peuter 2x (C17+), Dali Luyckx (B15-16) en Teodora Teodoru (A15-16).

Op de Trampoline waren er gouden medailles voor Isana Kiekens 2x (C12), Robbe Eelen (C17+), Fem D' Larbre (B12), Nell Caers (A-seniors) en Yoni Verdonck (A-seniors). Zo staat de zegeteller voor de Herentals Trampolinespringers al op 14 dit jaar.

Dat de gymnasten van Corpus Sanum bij de grote favorieten behoren voor de Provinciale Titels is na deze schitterende seizoenstart geen verassing. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto