Met de laatste Interclubwedstrijd de Aktiva Cup in Berendrecht is het seizoen definitief afgesloten voor de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum.

Op de Aktiva Cup (trampoline, Dubbelmini en Tumbling) wonnen de Herentalse gymnasten nog 8 gouden medailles. Meer dan 200 recreatieve leden van de club behaalden de voorbije maand hun gym- of kleuterbrevet. En de RG-demoploeg gaat in juli naar de Gymnaestrada in Zwitserland.
 
De Aktiva Cup brak al haar records van aantal clubs of deelnemers en konden tevreden terugblikken op een puike organisatie in een fonkelnieuwe sporthal met dito turntoestellen. In elke categorie waar Corpus Sanum deelnam stond er bijna steeds wel iemand bij op het podium. Drie gymnasten, Amber Michiels (C niveau), Anouk Caers (B niveau) en Roxane Geeraerts (A niveau) lukten zelfs een dubbelslag en wonnen in hun categorie zowel op Trampoline als op Dubbelmini. Overige winnaars waren Lies Van Rompaey op Tumbling en Yoni Vedonk op Dubbelmini.
 
Elk seizoen kijken de recreatieve gymnasten van Corpus Sanum uit naar de Gymbrevetten. Deze worden georganiseerd tijdens de wekelijkse lessen en bevatten een aantal proeven en oefeningen op diverse toestellen. Iedereen ontvangt een gymbrevet met daarop een evaluatie. Zo kunnen de leden zien welke progressie ze hebben gemaakt. Ook de kleuters hebben een eigen programma en ontvangen een kleuterbrevet. Wie het hoogste scoort kan tevens worden uitgenodigd voor talententesten om te kunnen uitgekozen worden voor een wedstrijdgroep.
 
Na hun geslaagde optredens op Music(Y)Thals zal de RG-demogroep van Corpus Sanum tijdens de maand juli deelnemen aan de World Gymnaestrada in Lausanne. De World Gymnaestrada is een organisatie van de Internationale Gymnastiekfederatie (FIG) en vindt telkens in een ander land plaats en dit om de 4 jaar. Met meer dan 20 000 actieve deelnemers uit de hele wereld is de Gymnaestrada het grootste recreatieve sportevenement ter wereld!
 
Voor de World Age Group Competition (WAGC) hadden 3 gymnasten van Corpus Sanum al hun minimum behaald en werden nu ook officieel geselecteerd. Voor Yoni Verdonk is het haar eerste selectie en zij gaat samen met de ervaren gymnasten Dorien Glassee en Anouschka Boons.

Trainer Alex Dillen heeft zijn kandidatuur gesteld als trainer. De WAGC is het officieus Wereldkampioenschap voor de jeugd voor de disciplines Trampoline, Dubbelmini en Tumbling. Het WK en de WAGC hebben plaats in Birmingham (Groot-Brittannië) eind november. De kosten van deelname worden niet betaald door de Federatie.

Ter ondersteuning zal door een aantal vrijwilligers van de club op Herentals "fietst en feest" een drankstandje worden uitgebaat. Ter voorbereiding voor de WAGC zullen Dorien en Anouschka in juli op stage trekken naar een club in Groot-Brittannië.