Naar analogie van vorig seizoen start de Herentalse Turnvereniging vanaf maandag 1 oktober opnieuw de Trampolineschool op. Het is een gelegenheid voor eigen recreatieve leden om, onder deskundige leiding, een extra uurtje trampoline te komen springen.

Niet-leden kunnen ook meedoen als de extra kost van aansluiting betalen en de klas niet meer dan 15 leerlingen heeft.
 
Al meer dan 10 jaar heeft Corpus Sanum een hoogstaande reputatie opgebouwd in de Trampolinesport. Het voorbije decennia verzamelde de Herentalse trampolinespringers 6 Belgische titels en oogsten zij veel successen in binnen- en buitenland. Onlangs nog behaalde de Morkhovense Yoni Verdonck (foto) een bronzen medaille in Portugal Corpus Sanum beschikt over 2 trampolineploegen die bestaan enkel uit geselecteerde talenten en zijn vooral gericht op competitie.
 
De recreatieve groepen van Corpus Sanum zijn multidisciplinair en er komt naast trampoline ook tumbling en artistieke gymnastiek aan bod. Deze leden kunnen vanaf volgende week nog een extra uurtje meer komen en zich uit leven op de trampolines.

Ook niet-leden zijn welkom en worden vanaf de 1ste les aangesloten en verzekerd. Wedstrijdgymnasten en leden van andere verenigingen zijn niet toegelaten. Vele kinderen hebben thuis een tuintrampoline en brengen daar vele uurtjes op door. Zonder deskundige begeleiding kan dit wel leiden tot gevaarlijke situaties en er gebeuren af en toe wel ongelukjes. Op de trampolineschool kan je sprongen leren op een correcte en veilige manier.
 
De Trampolineschool zal dit seizoen starten met 3 klassen. De 1ste klas start op maandag 1 oktober 2012 van 16u30 tot 17u30 en staat open voor kinderen van 6 tot 8 jaar. De 2de klas start op donderdag 4 oktober 2012 van 16u30 tot 17u30 en is voor kinderen van 8 tot 10 jaar. De 3de klas is voor jeugd van 10 tot 14 jaar en start op vrijdag 5 oktober 2012.
 
 De lessen gaan door in de turnzaal Vossenberg, Markgravenstraat 96 te Herentals. Kostprijs voor de trampolineklas is 2,00 euro per les en men dient per les cash ter plaatse op voorhand te betalen. Wie nog geen lid is betaald bij de eerste les 10,00 euro bijkomend voor aansluiting en verzekering.

Elke klas is volzet bij 15 leerlingen, en dan kan men enkel nog inschrijven op een wachtlijst. Indien er voldoende kinderen op de wachtlijst staan kan er een nieuwe klas worden opgestart. Tijdens schoolvakanties is er geen klas en de lessen duren tot  halfweg mei.
 
Inschrijvingen kunnen gebeuren via mail of bij start van elke les.
Inlichtingen mailto:corpus.sanum@telenet.be.