U bent hier

Corpus Sanum TOP op Vlaamse kampioenschappen

Herentals
06.04.2015 - 16.14u
Door: Franky Van Leeuwen

Na een wervelende Dans- & Turnshow hebben de wedstrijdgymnasten van Corpus Sanum , een week later, weer voor topprestaties gezorgd op de Vlaamse kampioenschappen Trampoline en Tumbling. Op het Belgische kampioenschap Toestelturnen Dames had de Herentalse club na jaren onderbreking eindelijk opnieuw een geselecteerde deelnemers.

Op een spectaculair Vlaams kampioenschap Trampoline & Tumbling in Eksel schoot Corpus Sanum in het synchroon springen meteen in de roos. In de categorie -15 jaar meisjes werden de zussen Nell & Britt Caers autoritair kampioen en haalden ze meteen de norm voor deelname aan het Wereldkampioenschap voor de jeugd (WAGC). Bij de + 15 jarigen pakten de regerende Belgische kampioenen Yoni Verdonck & Grace Chezzi (Gym 90 beringen) de Vlaamse titel.

Op de 2° plaats eindigden het Nederlands duo Rea Lenders & Romana Schuring die in de Belgische competitie ook de kleuren van Corpus Sanum verdedigen. De prestaties van de Herentalse gymnasten is des te opmerkelijker vermits men in de Turnzaal Vossenberg maar over één trampoline kan beschikken en dan is het nog niet conform het wedstrijdmateriaal.

De enige deelneemster van Corpus Sanum op het Belgisch kampioenschap Artistieke Gymnastiek in Malmedy was Teodora-Ioana Teadoru. Zij kwam uit in de categorie 12 jaar en eindigde na een bevredigende wedstrijd op een 13° plaats.

Op de 2de dag van het Vlaams kampioenschap in Eksel won de Corpus Sanumploeg nog een mand vol medailles op Trampoline, maar net geen titel. Zilver was er voor Nell Caers (A13-14) en Yoni Verdonck (A15-17). Brons werd gewonnen door Rhodo Bervoets (A12) en Romana Schuring (Seniors). Nell en Rhodo behaalden individueel ook de WAGC-norm.

Vorige zaterdag ging in Varsenare de Vlaamse titelstrijd Dubbelmini door. Voor Corpus Sanum werden Jarno Peeters (B17+) en Nell Caers (A13-14) Vlaams kampioen. Verder werden er zilveren medailles gewonnen door Marie Vermeiren (B11-12), Kato Vivijs (B15-16) en Britt Caers (A13-14).
Ook vorige zaterdag namen in het Deense Haslev Yoni Verdonck, Rea Lenders en Romana Schuring deel aan de Scandinavian Open.

Een Internationale wedstrijd Trampoline met deelname van vele kandidaten Wereldtitel en kanshebbers voor een Olympisch ticket. Er liep bij alle 3 wel iets mis in hun oefening en dus geen finale in deze sterk bezette wedstrijd. Ex Olympiër Rea Lenders scoorde wel de hoogste vrije reeks in de voorronde en voor Yoni Verdonck was dit opnieuw een unieke ervaring.

De gymnasten van Corpus Sanum mogen trots terugblikken op de voorbije Provinciale en Vlaamse kampioenschappen. Volgende afspraak zijn de Belgische kampioenschappen eind april. Er volgen nog 2 eigen organisaties met in het weekend van 2 & 3 mei de Interclub Memorial Bjorn Serneels in de Vossenberg en het weekend daarna op 9 & 10 mei een dansshow in het cultuurcentrum Schaliken.

Er is een voorstelling op zaterdagavond en zondagnamiddag en kaarten kosten 8 euro in voorverkoop en 10 aan de kassa indien er nog plaatsen zijn. Voor de dansshow "Time and Space" kan men nog kaarten bestellen bij timeandspace2015@hotmail.com . Snel bestellen is dus de boodschap, want vorige keer was alles uitverkocht.

Foto"s: v.l.n.r. Anouk, Kato, Nell, Britt, Yoni, Grace, Rea en Romana.

imageMeer nieuws

1 jaar sinds het wereldkampioenschap: Bridgestone World Solar Challenge

Internationaal | Nationaal 22.10.2020 - 12.38u

Vlaams bedrijf IIM voegt animatie toe aan sociale media

Internationaal | Vlaanderen 22.10.2020 - 11.12u

Nieuw, jong productiehuis bruist van goesting

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.10.2020 - 08.54u

1e Nationale wordt minstens tot na weekend 8 november stilgelegd

1e Nationale wordt minstens tot na weekend 8 november stilgelegd
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.10.2020 - 07.00u

Geen enkele Kempense gemeente covid-vrij

Geen enkele Kempense gemeente covid-vrij
Kempen regio | Neteland 21.10.2020 - 22.01u

Vrijwilligers gezocht voor triagecentrum AZ Herentals

Vrijwilligers gezocht voor triagecentrum AZ Herentals
Herentals | Kempen regio 21.10.2020 - 20.48u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto