Op de Belgische kampioenschappen Trampoline in Deinze wonnen de gymnasten van Corpus Sanum 3 Nationale titels en bevestigen daarmee hun plaats bij de top in deze discipline. Naast deze titels werden er ook nog 2 zilveren en één bronzen medailles gewonnen.

Het begon met het synchroon kampioenschap op zaterdag al schitterend voor de Herentalse club. In afwezigheid van de titelverdedigers Verdonck-Chezzi bij de seniors gingen de zussen Nell & Britt Caers hun kans bij de -15 jarigen. Na een schitterende verplichte reeks, met een synchroon score van 9,2 was de kans op een medaille groot. In de vrije reeks staken de zussen Caers nog een tandje bij en klopten zo nipt de Vlaamse kampioenen uit Beveren-Leie. Goud voor Nell & Britt Caers en voor beide hun eerste Belgische titel.

In de namiddag werden de individuele kampioenschappen Trampoline gehouden. Na slopende voorronden konden 3 Herentalse gymnasten de finales bereiken. Enkel Dali Luyckx (9° categorie 11 jaar) en Romana Schuring (seniors) behaalden geen finaleplaats. In de categorie 12 jaar stond Rhodo Bervoets na de voorronde op een 2° plaats. Met een mooie reeks in de finale mocht Rhodo een zilveren medaille mee naar huis nemen. Bij de 13-14 jarigen miste Nell een opgelegd element in haar eerste reeks en dat koste haar 3 volle punten. Met haar 2 reeks haalde ze toch nog voldoende punten voor een finaleplaats. Daar ging er niets meer fout en Nell won verdiend een bronzen medaille. Na de voorronde stond favoriet Yoni Verdonck voorlopig op de 1° plaats. In een finale waar Yoni geen risico nam kroonde zij zich terecht tot Belgisch kampioen Trampoline bij de 15-17 jarigen.

Zondag had Corpus Sanum nog 5 geselecteerde gymnasten op Dubbelmini. In de categorie 11-12 jaar viel Rhodo Bervoets met 0,1 punt nipt naast het podium. Ze was wel tevreden met haar 4° plaats. Een sterke prestatie kwam van de zussen Nell en Britt Caers die na de voorronde plaatsen 1 en 2 voor hun rekening namen. Regerend Belgisch kampioene Yoni Verdonck geraakte na een teleurstellende voorronde niet in de finale bij de 15-16 jarigen. Clubgenote Anouk Caers slaagde daar wel in, maar kwam in de finale, met een mislukte laatste reeks, niet verder dan een 5° plaats. De finale bij de 13-14 jarigen werd beheerst door de zussen Nell en Britt Caers. Zij streden om de hoogste eer en die ging naar Nell die met goud haar 3° medaille van het weekend pakte en liet zo voor zus Britt het zilver over.

Met 3 titels en nog eens 3 podiumplaatsen mag Corpus Sanum trots terug kijken op een geslaagd BK-weekend. Volgende week organiseert Corpus Sanum voor de 17° keer de Interclubwedstrijd Memorial Bjorn Serneels in Sporthal Vossenberg. Naast de Belgische kampioenen van eigen club komen er nog tal van andere toppers uit andere clubs aan de start. Wie topsport Trampoline en Tumbling wil zien van bovenste plank is dit een ideale kans om het eens van dichtbij te bewonderen.

Foto's: Nell & Britt Caers.